Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tacksam Sven-Erik Björklund om Tacksfabriken!

Gammalt skrot

Hörneås historia

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tacksam Sven-Erik Björklund om Tacksfabriken!

Oj, vad roligt. Ännu ett mail till Redaktionen om Tacksfabriken, och "Tacksartikeln" från 2012-12-09. Tackset uppmärksammades för bara en vecka sedan av Henrik Karlsson. Så här skrev Sven-Erik Björklund idag, 2015-12-20:

Hej,
I min ungdom gick jag på gymnasium i Trollhättan. Vid järnvägsstationen fanns det något som hette Svenska Tacksfabriken. Vad gjorde dom? Detta har jag funderat på i över 40 år. Nu har jag äntligen fått svaret: En spikfabrik. Tacks snälla. Ni att detta mitt långa livsgrubbel har fått en lösning.

Just nu studerar jag kraftverken i Trollhättan. I början av 1900-talet låg Tacksfabriken nere vid fallområdet och hade väl något vattenhjul som drev deras maskiner.

God Jul och Gott Nytt År
önskar Sven-Erik Björklund i Skepplanda

Kanske dags att starta ”Svenska Tacks-klubben”. Denna ska inte förväxlas med vare sig ”Svenska Tax-klubben” eller ”Svenska Taxi-Förbundet”. Nej, minsann svensk spikhistoria.

Bild 1. Ett tryck på en pappkartong, att läsas om i en exakt 2 år gammal artikel på Becken-Webben.

Sven-Erik bor i Skepplanda, i Ale kommun, mellan Kungälv och Trollhättan. Geografin känns som hembygd för Redaktör Lindholm med ursprung i Torslanda. Sven-Erik bor inte heller långt från Tacksfabrikens hembygd, Vänersborg.

Gunnar Engström, 2015-12-20

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se