Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Frölings Sprintspår

Becken Skidstadion

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord och Aneth Frölings Sprintspår

Becken Skidstadion har såsom annonserats blivit förärat ytterligare ett spår, ett sprintspår. Spåret provåktes av Redaktör och skribent för några dagar sedan. Spåret erbjuder bra översikt, ungefär som att skida på en riktig skidstadion. Bäst översikt har man från Frölings altan, en form av läktare. Kommunikationerna till och från spåret är utmärkta, inklusive en busshållplats på E4 från vilken man snabbt tar sig ned på spåret, om man undviker älgstängslet. Spåret är ca 1200 m och har nu markerats på skidkartan i bild 1.

Spårkarta

Bild 1. Frölings 1200 m sprintspår. Notera blåbärskontrollen som är utmärkt på kartan. Under helgen serverades även utsökta praliner vid denna kontroll. Tord har även annonserat sitt recept på blåbärssoppa på Becken-Webben.

Bild 2. Aneth Fröling sprintade runt på banan då den besöktes. I motljus ger kameran intryck av skymning.  

Bild 3. Frölings spår uppskattas även av skotrar. Tord är känd som skoterentusiast så det hör nog till upplevelsen när man besöker sprintbanan.

Bild 4. Skotrar är ju inte helt ljudlösa när de kommer. Skotrar i allmänhet är väldigt tysta i jämförelse med den farkost som här ses flyga fram över snön. Det visar sig vara en motorcykel ombyggd för vinterförhållanden.   

Bild 5. Skoterleder är väldigt bred just här, med flera filer, vilket framgår av bilden. Frölings skidspår överlevde skoterpassagen ganska bra. Flertalet skotrar torde även hålla sig i den högra filen.

Ett trevligt inslag i vintern är skidturister som besöker Becken Skidstadion. Ett fenomen som då uppstår är bilparkering. Arrangörerna har inte hunnit tänka på den detaljen, ännu. Vi kan dock meddela att parkering är fritt inom byn. Även Bygdegården kan erbjuda plats för ganska många bilar, om tillströmningen blir stor.

Bild 6. P-platsen Ragnhild, vid start av SverErics snabbspår (P-platsen döpt efter Ragnhild Ekström som bebodde det närliggande huset, fram till 1970-talet). 

Bild 7. Vissa tvingas till mer amfibiemässiga parkeringar, i detta fall utanför Engströms hus, då Becken Skidstadion försummat frågan om P-platser.

Gunnar Engström, 2011-02-01

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se