Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Frölings Vasaloppsspår

Becken Skidstadion

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Frölings Vasalopps-spår!

Spårkarta

Frölings 1200 m sprintspår. Notera blåbärskontrollen som är utmärkt på kartan. Tord har även annonserat sitt recept på blåbärssoppa på Becken-Webben.

Becken Skidstadion introducerar:

Marcialonga på Vasaloppsspåret!

Hörneå 2012-01-29: Becken skidstadion fortsätter att utvecklas. Nya möjligheter och utmaningar introduceras kontinuerligt. En av säsongens stora nyheter presenterades idag av Vasaloppsspårets spårchef Tord Fröling. Från och med nu finns det möjlighet att genomföra även Marcialonga på Vasaloppsspåret.

Marcialonga är 7 mil, vilket innebär 53,8 varv på Vasaloppsspåret. Enligt vad Redaktionen erfar är möjligheten att köra både Vasaloppet och Marcialonga, på samma spår, världsunik!

Hörneå 2011-02-23

Tord Fröling meddelar:

Någon har kört med GPS och fått fram att vårt "Vasaloppsspår"  är 1300 m Jag hade själv gissat 1200 bara på känsla.

Vi måste alltså räkna om så vi inte kör för långt :-)
75 varv ggr 1300 ger 97500 m
Vasaloppet är 90 km
Vi behöver alltså bara åka 69,2 varv då om jag räknat rätt

Mvh Tord

Skidintresset ökar och utvecklingen av Becken Skidstadion fortsätter med en alldeles osannolik hastighet. Idag meddelas att ännu ett fantastiskt skidspår har öppnat; Frölings Vasaloppsspår. Tord Fröling rapporterar:

"Vårt "Wasalopp" har nu börjat. Spåret på åkern är ca 1200 m och 10 varv är redan avklarade. Målet är 75 varv under våren och därmed är Wasaloppet avklarat 75*12 =90 km.

Aneth på spåret

Här kan vi se Aneth - sponsrad av Fischer, Swix valla och Bäcken blåbärssoppa och Tord - sponsrad av Kahru och Swix valla Vallan är sedan 60-talet och fungerar perfekt om man bara lyckas välja rätt burk till rätt snöförhållanden och temp.

Aneth FrölingTord Fröling

Hittills har det gått bra men Aneth klagar på bakhalt och då går jag ner på åkern och vallar på med en annan burk. (Då står hon ofta  på öronen över bäcken istället)

Frölings vallasortiment

Svåraste backen är den över bron vid Bäcken där man får se upp för vårfloden när den kommer Korsande skoterspår får man också se upp med speciellt i mörkret men då kör vi med pannlampa och baklyse :-) Se även upp för älgar och rådjur vid ladan.

Spåret är öppet för alla.- det har även älgen upptäckt." (Tord Fröling)

Tord återkommer;

"Jag kom på en idé

För att öka populariteten kring "Vasaloppsspåret" så kommer det att finnas blåbärssoppa då och då  nedanför vårt hus i en korgvagn (fd. mangelunderställ) med ett par termosar och muggar. Kanske lite choklad och nåt annat också Kanske inte varje dag men ofta Det går även att promenera dit på skoterspåren när dom håller.

Håll till godo!!Tord o Aneth"

Blåbärssoppa

Redaktionen (och sannolikt även Bäcken Skidstadions styrelse) ser med stor tacksamhet och tillfredställelse på det nya skidspårets tillblivelse. Ett viktigt steg mot en skidanläggning i världsklass är naturligtvis också inrättandet av vallaservice, vallarådgivning och servering av stärkande sportdrycker.

Redaktören planerar en inspektionsrunda och återkommer med vidare rapportering från denna.

Lena Lindholm 2011-01-29

Foto: Tord och Aneth Fröling

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se