Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Redaktörens ruta

<<<>>>

Effekter av sökmotorer

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Redaktörens ruta

Räkneverket 2019

Räkneverket av besökare till Becken-Webben havererade 2019. Riktigt vad som hände förblir okänt, men räkneverket försvann som länk. Antalet hade med råge passerat 58.000 besökare. Detta avsåg antalet besökare som loggat in på indexsidan (titelsidan), begränsat till en inloggning per 24 timmar. De som besökt alla andra undersidor, ca 1000 sidor med bilder, eller återkommit under dagen till indexsidan var inte medräknat.

Det förra räkneverket var mycket konservativt. Antalet faktiska besökare till Becken-Webbens artiklar var således mångdubbelt fler. Räknar man att detta är x10 är antalet 580.000 besökare.

Besöksfrekvensen har varierat under sina 10 år, med exempel från dess ungdom 2011 via denna länk. Becken-Webben är lite föråldrad och uttömt - även Skribenten. Bland fotografen Algot Engströms bilder finns många kvar som inte sett dagens ljus (internet), men motiven blir allt mer okända för var dag som går. Arbetet vid Redaktionen har konkurrens av allt annat som ska göras på en gård, men fortsättning följer... Inkommande bidrag till Redaktionen uppskattas, inte minst som bidrag till historieskrivningen.

Det nya räkneverket återstartades i november vid 58.000 och likt det förra räknas enbart de som besöker indexsidan. Det nya räkneverket tycks dock inte ha begränsning till att en IP-adress endast räknas en gång under 24 timmar. Räkneverket är gratis, en förutsättning för en hemsida av denna sort.

Gunnar Engström 2019-12-27

Redaktörens ruta

Lena Lindholm

Bäste hemsidebesökare!

Välkommen! Roligt att Du hittat vår hemsida! Becken. se ägs och administreras av Bäcken Byanät Ekonomisk förening. Vår målsättning är att informera, kommunicera och att kanske underhålla lite.

Just nu, när höstmörkret sänker sig, har vi ett flertal nya artiklar och reportage att presentera. Under rubriken; 2012 kan Du bla läsa om ”Bagardagarna i Bagarstugan” och om ”After Work i Bygdegården”. Fler reportage från året är under bearbetning.

En minnesartikel tillägnas vår nyligen bortgångne och djupt saknade bybo Håkan Olofsson. En annan saknad bybo Gustav Jonsson uppmärksammas i artiklarna om; Gustav och Mirjam, Gustavs Epa-traktor och Fotot från Långed.

Den historieintresserade (och modige) kanske kan rekommenderas en höstpromenad till Granberget - efter att först ha läst artikeln om Den glödande stenkulan.

En alldeles makalöst trevlig händelse; för hemsidan och för Hörnefors är brevet från Pontus Varg och tillkomsten av Hörnefors Blues. Låten, som Pontus gjort för att hedra sin far Bert-Åke Varg och hans hembygd, har lagts ut på YouTube och illustrerats med bilder från vår hemsida. Hörnefors Blues har uppmärksammats i VK och aldrig har hemsidan fått så många brev och besökare som under dessa novemberdagar. Tack Pontus för "Hörnefors Blues" och för uppmärksamheten till becken.se!

Jag vill gärna påminna om rubriken eller artikelserien ”Hörneåbor berättar” Kanske har Du en historia eller ett minne att berätta. Skriv ner Din berättelse och skicka till redaktionen. Vår sida innehåller mycket material – men det vore roligt med fler skribenter.

Redaktionen försöker, efter bästa förmåga, bevaka nyhetsflödet. Vi är dock i ständigt behov av hjälp med redaktionella tips och bidrag från bybor och från sidans läsare.

Jag tillönskar alla en god höst och vinter!

Hörneå 2012-11-11

Lena Lindholm

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se