Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Vårvinterutflykt till Mjösjöstugan 2012

Reportage

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Vårvinterutflykt till Mjösjöstugan 2012-03-24

Becken-Webben rapporterar om aktuella händelser i byn och dess omnejd. Vissa artiklar tar dock lång tid att skriva. Annan verksamhet konkurrerar med det journalistiska, i synnerhet under sommarhalvåret. Här ska vi nu berätta om vårens utflykt till Mjösjöstugan, en artikel som tagit ungefär 6 månader att skriva.

Utflykten satte punkt för vintertiden, våren 2012, och dagen därpå rådde sommartid. Denna artikel slutbearbetas då sommartiden övergick i vintertid, en regnig och mörk kväll i slutet av oktober.

Vintern troddes vara slut, och snön hade smält undan ganska bra. Bilderna antyder att den kvarvarande snön lämpade sig föga för vare sig skidåkning eller skoter. Ej heller var det bra fotoväder, ganska mulet och ca 4 plusgrader. Under april kom en massa ytterligare snö, innan vintern sedermera ”rasade ut”.

Skidåkare

Bild 1. Uppslutningen av skidresenärer var tunn. Asfalten var sträv under skidorna. Endast två skidlöpare vågade sig ut, varav en ses i bild – Redaktör Lena Lindholm.

Bild 2. Att hitta till Mjösjöstugan är inte svårt. Dessutom finns skyltar, som töat fram.

Grillkök

Bild 3. Grillköket ”bemannas” av damer medan herrarna hanterar kamera. I röd jacka ses SvenEric Bergström. Grillning brukar ju annars intressera herrar, men av någon anledning blev det inte så denna gång.

Bild 4.  På avbytarbänken sitter herrar Stecksen och Gunnarsson, och undrar när korven är klar.

Bild 5. Av tradition ska Mjösjöstugan pyntas för påsk. Fjädrarna brukar sitta uppe ett tag, och bleknar i solen, för att tas ned under någon högsommarutflykt.

Bild 6. En vanlig syn i backspegeln hos vissa skoteråkare, en före detta tallplanta.

Efter några timmars grillande, fotograferande och pratande var det dags för reträtt hemåt. En skoter är tveklöst snabbare än skidor. De två skidlöparna fick kämpa med bakhalt och snöglopp. Trots blötan är minnet bestående och positivt, att träffas i den fantastiska Mjösjöstugan.


Gunnar Engström, 2012-03-26/2012-10-31

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se