Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Vårfisket 2017 är avslutat

Fiske

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Vårfisket 2017 är avslutat

Tord

Vårens fiske är avslutat och fångst ska man ju rapportera men numera ska allt ske digitalt.

När man köpt fiskekort på Frendo eller annat "papperskort" så är det ju hart när omöjligt att veta hur man ska rapportera. Digitalt går bara om man köpt kortet digitalt. På min kalender finns allt dock dokumenterat, om nån är intresserad av statistik.

Tyvärr har nästa alla havsöringar varit alldeles för stora för att man
ska få ta upp dom. En mätte 85 cm och vägde trots längden bara 6,3 kilo innan den fick återgå för att äta på sig. Den kommer nog att väga ca 9 kilo nästa gång den hugger i augusti nån gång.

Nästa öring var lika lång men gav en god kamp innan den gick att lossa från draget och fick simma vidare. Några har varit för korta, ca 45 - 48 cm men några har mätt in sig på 56, 59 och 59,9 cm :-)

När vatten-nivån sjönk så att alla stenar nu är högt över vattenytan i början på juni, var det totaltlönlöst att fiska, inte ett hugg på mina grejer i vart fall. Skönt att få vila armarna lite men man måste nästan hålla igång dom på Tenton med tanke på nya hugg :-)

Skitfiske på er - hoppas det hugger i Öreälven nu, för er som fiskar efter lax. Tyvärr är det även där för låg vattenföring men lite regn kan ju ev hjälpa upp det hela. I slutet av sommaren är det där läge för "slåttansbörtingen" som dom säger.

Nu lär man få fiska ända till Jul igen men då bara från E4-bron och ner till havet enligt nya regler. Roligt, för då kan man ju kanske få hem en fin öring på julbordet och nån kamp med nån gammal svartlax:-)

I Lögdeälven lär dom få laxar på mer än 17 kg ibland enligt rykten.

Mvh Tord

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se