Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Våren 2020 - utposter i Coronaland

Reportage

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Våren 2020 - utposter i Coronaland

Våren 2020 går till historien för dess virus. Becken-Webben håller fanan högt, utan symptom. Dock gör sig civilt arbete påmint, för både Skribent och Redaktör, med ökad intensitet till följd av viruset.

I Coronatid uppmanas man sitta inomhus, och undvika folksamling. Bor man på landet är det lättare att undvika folksamlingar, än bättre i skogen. Där kan man vandra fritt och uppleva djur och natur. I skogen är det garanterat Corona-fritt. Vi visar några bilder från - utposter i Coronaland.

Hörneå

Bild 1. Skymningsläge kan man tycka om denna bild över Hörneå. Nej, istället är det våren som gör sig påmind 2020.

Becken-Webben har oändligt många reportage om vandringar, i brist på andra uppslag. Att promenera och se naturens omslag i väder och årstider är nyttigt, och bidrar till att hålla Corona borta. I denna artikel återkommer vi till byarna Strömsör, Håknäsbacken, Långed, Håknäs, Öre. Det finns många tidigare artiklar på samma tema, exempel "Åtta Runt Öre - 16 km".

I många av bilderna ses Redaktör Lena Lindholm, om någon undrar. Bilderna, som inte följer någon kronologisk eller geografisk ordning, summerar ungefär sex olika vandringar under mars månad och början av april 2020.

Håknäs

Bild 2. Här ses ett Corona-spöke vid korsningen av E4. Den synes vara tillverkad av en sop-påse, och syftar till att hålla renar borta från vägen. Mycket artistiskt.

Håknäs

Bild 3. En passande skyddsutrustning i Coronatider. Den kan vara lite överambitiös, galvaniserad, förmodligen inte CE-märkt, än. Plåtmannen är känd för alla som kör på gamla Riks-13 genom Håknäs. Han/hon står stadigt år efter år.

Håknäs

Bild 4. Fälten mellan Håknäs och Håknäsbacken, gigantiska istäcken.

Öre Väserbotten

Bild 5. Välkommen till Öre. Man noterar vatten, en lax eller Öring, och även nättingar med sina fångstburar (nättingkasse) som ser ut som gamla bikupor till vänster i bild. Mycket prydligt.

Håknäsbacken

Bild 6. Oändligt många gånger har denna bro passerats vid Håknäsbacken. Vi återkommer i en kommande artikel om historia i området.

Öre myra

Bild 7. I skogen utmed Öre älv har naturen vakna på sina håll. Här är det stackmyror som tittar upp i vårsolen.

Långed kor

Bild 8. Långed har mycket djurliv, här "nötkreatur", kanske kalvar/stutar.

Långed höns

Bild 9. Många höns och tuppar finns i Långed.

Öre katten Tusse

Bild 9. En katt som är känd på nätet, heter Tusse. Han vallar gärna runt husse och matte i koppel.

Bron Strömsör

Bild 9. Bron i Strömsör - 100 år av historia och skönhet.

Denna kavalkad av bilder summerar ungefär 100 km av vandring.

Gunnar Engström, 2020-04-12

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se