Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Del 1.

Jag vill varna för det här med id-stölder som har ökat dramatiskt på senare tid.

Mig hände följande:
Det kom ett mail – där det stod i rubriken : Du har 56763 kr färdiga att införas på dit konto! Man är väl inte dumJ så det öppnade jag genast och tyckte att äntligen är det nån som har förbarmande med mig och vill fylla på mitt lilla pensionssparkonto.

Det var ju hur enkelt som helst att fylla i de färdiga fälten med 420717….osv personnummer., Adress,  Hörneå 207,kontonummer 9011-1234560 och lösen för login abcd på banken, osv och vips var det klart. Någon timme senare var det bara 98 öre kvar på mitt sparkonto, men man är väl inte dum! Det tar ju alltid ngn dag att föra över pengarna så jag avvaktade. Jag hade ju haft ca 54000 kr på det nämnda kontot och nu var bara 98 öre kvar??

Det gick några dagar men inget hände. MEN så kom ett annat intressant mail där det stod  ”Anitra” som avsändare och i rubriken ”Tord jag vill ha kontakt med dig. Jag har sett att du har samma intressen som jag och du verkar vara en fin , kärleksfull och snäll människa.” Va roligt – äntligen nån som förstår mig och har samma intressen dessutom?? Man är väl inte dum- så jag öppnade och besvarade mailet. Anitra verkade bo ända uppe i Murmansk nånstans och där är det ju fina fiskevatten så vi bestämde att jag skulle åka upp och hälsa på henne så skulle vi åka ut i vildmarken och umgås liteJ Hon skulle guida mig och var även hon fiskare. Hon förstod ju att det var en dyr resa som jag skulle behöva göra, så hon bad mig fylla i mina bankuppgifter mm och snart skulle hon sätta in en summa på mitt konto så att jag skulle kunna komma och dejta henne.

Och nu kommer det märkliga : Efter några dagar kom det in exakt  56763 kr på mitt konto????? Men sedan har hon inte hört av sig, men jag väntar ff på att får åka på en fiskeresa.:-)

Det här hände i Maj 2017 och fortsättning följer i DEL2 – mkt märkliga saker händer på nätet.

Mvh Tord- se upp på nätet!!!

 

 

Påminnelse om den största öringen :-) - Om nån glömt den.

 


2018-02-03

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se