Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tord Frölings; Varning för ID-stölder - del 4:

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Del 4:2

Dags att berätta sanningen – the truth the whole truth and nothing but the truthJ

Tord Fröling

Min nya ”hobby” – som ledde till Audition i Tv4 Talang 2018.
Det är som bekant inte lätt att finna en ny hobby som man känner sig bekväm med, men det började med att jag såg mina barnbarn sväva fram på en sk, Hoverboard eller airboard. OJJJJJ så roligt det såg ut att vara. Det där ville jag pröva. Jag var ju ofta ”babysitter” hos mina barnbarn och då hade jag ju tid att passa på och lära mig av dom. Det bar av mellan väggarna och i golvet då och då men skam den som ger sig. (Se exempel på Youtube) Jag höll i mig i köksöar, soffor och bord tills jag vågade släppa taget och till sist svävade jag fram som på moln. Det roliga var ju att kunna använda den till musik och dansa på den.

På Fars dag fick jag så en egen Hoverboard av barnen, jag var ju nära att nöta ut deras fina airboard, så mkt som jag tränade och tränade. På farfars dag kom så en låda från Tyskland med detta härliga redskap.

Allt man köper idag ska man ju börja med att ladda och när den lyste grön bar det av.  Upp på boarden och ut över golvet, mot stereon för att öka ljudet. Tyvärr ville inte airboarden som jag. Den slant undan mot ytterdörren och jag föll raklång in i vardagsrummet med höger axel hårt i golvet. Höger arm är ju min sk ”Laxarm” och mycket värdefull. Den är ju som tur var hårt tränad så det räckte med 3 veckors återhämtning så var jag fit for fight igen , men med en del värk förstås.

Tiden gick och jag blev mer och mer modig. Körde hårt till SvenIngvarlåtar , rock och pop. Jättekul och balansen blev allt bättre. Inga fler fall. Livet lekte.

Så kom det sig då en afton att jag filmade mina vackra ben dansande på min nya hobbymaskin, sände ut den till ngn som hade Facebook – fasans bok och så var karusellen igång. Telefonen började ringa och ringa och som jag tidigare berättat så råkade jag svara ja när jag stod mitt i Öreälven och fiskade.

Då kom det en massa papper som skulle fyllas i till programmet Talang. T.ex – vad tycker du om Bard i juryn, vad vill du göra med pengarna om du vinner hela Talang, har du varit kriminell (några lik i garderoben) osv. Jag tror det var 50 frågor minst som skulle besvaras för att man skull komma till något som kallas Audition och få chansen att vinna EN HALV MILJON. Klart man nappade på det haha. Faktum är att jag tackade NEJ lika många ggr som Göran Persson gjorde när han ombads bli stadsminister.

Nu var det ju så att man sökte nån ”dåre” till varje veckas program som skulle tillhöra kategorin ÄLDRE och där passade jag ju in, så OK, till sist åkte jag och frugan ner till Sthlm i all hemlighet och var med på något som var en upplevelse att minnas. Vi träffade alla som var med till uttagningarna den första dagen, bl. a Wega, den otroliga hunden med Norskan från Norge, och tomten Anders Lind, mkt trevlig kille som ska komma upp till Norrland för första gången i sitt liv och bo hos oss. Han är Karaokesångare nere i sina hemtrakter i OLOFSSTRÖM en för norrlänningar okänd liten ort ,som ligger lite ocentralt i Sverige :-). Volvo lär ha en liten fabrik där :-)

Konkurrensen var stenhård och man hade aldrig haft så många sökande till programmet som i år. Massor av sökande fick visa upp sina Talanger men slogs naturligtvis ut, bit för bit och ”Gräddan” sållades fram så småningom. Själv hade jag redan i ansökan svarat nej på frågan om jag trodde att det skulle bli någon vinst i programmet men OK, man skulle ju ha lite underhållning blandat med allvaret så jag ställde till sist upp, i gruppen ”Äldre”.

Ingen i vår närhet visste vad vi gav oss iväg på och man fick ju avlägga ett tysthetslöfte om hur det gick på Audition och inte yppa ngt fram till dess det skulle sändas.

Så närmade sig då 2018 och Talang skulle börja sändas. Fredag efter fredag bävade man inför vad som komma skulle. På någon Trailer kunde man se sig själv skymta fram ibland. Folk började messa och ringa och undra vad fn man ställt upp på? Barn och barnbarn var nära svimma och undra på det? FARFAR på airboard i Talang??? Hur skulle det gå? Rena vansinnet. Med hjärtproblem och allt???

Jo det gick bra ända till det så att säga ”sket sig”. Bard o Bianca hade ju sina synpunkter att komma med och många ”tävlande” klipptes bort bit för bit och tur var väl det? Man vågar ff gå på Avion utan att ngn känner igen en.

Min / vår plan var att jag skulle komma in på scenen med en dragspelslåda som vi ärvt av svärfar. I den skulle airborden ligga startklar och lätt åtkomlig. Dockan hade vi dömt ut, den skulle inte vara med. Jag skulle helt enkelt bara framföra ett par danser på airboarden, en låt med Sveningvars och en snabbare Roackabilly. Jag hade dessutom planerat att göra lite reklam för att bli blodgivare, som jag varit i 30 år. Men nej det gick inte för sig??

Vi skulle få hjälp av Freemantle medias ”experter” att fixa till ett bra nummer. Deras plan gick ut på att jag skulle spela gammal och halta in med en käpp och en ”dramatenvagn” med airdboarden i, presentera mig, dra igång Sveningvars Två Mörka Ögon och dansa runt med vår docka Bettan. Den brukar vi skoja med barnbarnen med och ibland hänga upp vid spisen för att det skulle se ut som att vi är hemmaJ Vi hade ju ombetts sända in några olika videor inför numret.

Själv hade jag ju planerat att komma in med dragspelslådan med airboarden i och ingen docka. Tyvärr ville Freemantelmedia annat och köpte in en ”dramatenvagn” som jag tvingades använda OCH dockan som dom sett skulle jag ju såklart ha med i numret. Det var inte lätt att få upp och ner en airboard i en dramatenvagn, men det lyckades bra när musiken drog igång och numret fungerade bra. Jag hade som tur var startat upp airboarden i vagnen innan jag stapplade in på scenen.

Musiken drog igång för tidigt, men snabb som man är så hann jag rycka upp åkdonet och slänga mig på och in i dansens virvlar till Sveningvars låt Två mörka ögon. Därefter rev jag loss en Rockabillylåt i en minut. Maxtiden var 2 minuter så det var inte mycket att hurra på.

Tord Fröling


Vad ingen visste var att Bard och Bianca hade dåliga erfarenheter av lik som de stött på när de varit på en utlandsresa och dockan ”liknade dessa lik” sa man vid bedömningen. Mkt riktigt – dockan är död som ett lik. Därför blev det nej och mindre lyckat. Själva ”talangen” att dansa på airboard till musik förstod man sig nog inte på tror jag? Det tog man ingen notis om i vart fall? La Gayla röstade ja och den unga publiken jublade och stod upp och skrek. Vid omröstningen buades Bard och Bianca rejält ut liksom Batra.  Aneth stod bakom scenen som ”vittne”.

Numret var väl inte så märkvärdigt och klipptes bort tillsammans med många andra som ”städades” bort men lite snopet var det väl ändå, så mycket som barn och barnbarn väntat fredag efter fredag och det enda man visade var några sekundkorta snuttar då och då.

Kalaset kostade oss inte 56.273 kr men åtminstone 5000 med resa och hotell och inbilla er inte ett Freemantlemedia betalar andra än Juryn och sin personal vid såna här tävlingar. Ska man vinna en halv miljon får man väl satsa ur egen kassa tycker dom.  Snåljåpar tycker jagL

Jag tackar min fru Aneth som var med och stöttade mig på audition. Hon hade gång på gång varnat mig för att ställa upp och visst var det en påfrestning, men hade jag inte ställt upp hade man ju missat hur det går till bakom kulisserna och nu vet man ju det till nästa gång. Att ställa sig upp på en scen är en pärs utan like och att dessutom göra det till musik på en airboard och framför en kritisk jury, det måste Ni nog prova för att förståJ

I efterhand sände jag in en önskan om att dom skulle klippa bort delar som spelats in där jag ombads spela ”gammal”, pga att jag inte ville att man skulle förlöjliga och ”tönta till” de nummer som äldre ombads göra. Det kan vara en av anledningarna till att numret klipptes bort i princip men ok, kanske lika bra det ,haha.

Allt gick bra , jag lever än och det är skönt att det är över och jag tror jag hoppar över Idol och Talang 2019 – om dom inte propsar alltför mycket på att man ska komma igen – jag är dessutom mycket bättre nu än under audition till Talang 2018.  Jag gissar att det är en ny jury då.
Hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Mvh Tord F alias ”Tordonboard”

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se