Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tord Frölings; Varning för ID-stölder - del 3

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Del 3

Nu hade vi kommit in i juli och hjortronen började vara mogna.
Ofta satt vi ute på altanen med lite kaffe och VK innan dagens skördande ute i hjortronfälten påbörjades.
Mobilen ringde då och då och ett nollåttanummer visades i displayen.
Nollåtta för oss innebär nästan alltid att det är någon som försöker sälja på oss något och därför är man ju extra på sin vakt då.
Liksom Göran Persson (S) så har man ju lärt sig säga NEJ, NEJ och åter NEJ, så långt möjligt. Nämner man ordet JA i något sammanhang så vet man ju att det spelas in och vips har man dragit på sig ett avtal som kan kosta skjortan.
Det ringde gång på gång och någon frågade efter just mig. ” Är det Tord ?”
NEJ, för guds skull det är inte jag, var vänlig sluta ringa. Det ringde ändå, gång på gång och ett nollåtta nummer dök upp. Jag försökte tom krypa in under soffan härute där det är dålig täckning, för att slippa bli uppringd men tjii.
Till sist kollade jag numret och det verkade komma från någon typ av ”Media”
Typiskt försäljning, nån tidning ed. tänkte jag och slängde på igen.
Därefter åkte jag ut på en hemlig hjortronmyr nära Bäcken och plockade härliga hjortron. Då ringde det igen men nu från ett mobilnummer. Gång på gång.
En trevlig röst frågade efter Tord.

Jag sa naturligtvis NEJ och la på några gånger och fortsatte plocka hjortron.
Dagarna efter fiskade jag i Öreälven. Jag stod mitt ute i fåran med vatten till midjan och fiskade för fullt när det ringde igen. Andfådd vadade jag iland och hann efter tredje påringningen svara och en trevlig tjej frågade efter TORD.
Det är ju jag och jag sa att tyvärr håller jag just på att fiska och har lite svårt att svara. Då frågade den trevliga tjejen om jag fick någon fisk och dum och ärlig som jag är så gjorde jag bort mig och svarade tyvärr JA.
Då var det kört. OK då sänder jag över materialet till din hemadress och så får vi höras av sedan igen då. SHITT – nu har man väl dragit på sig något dyrt avtal eller något som man får ångra resten av sitt liv.
Till saken hör att någon hade kommit över en liten filmsnutt från min ”hackade” dator och förmodligen lagt ut den på Facebook – ”fasans bok” och någon hade råkat se den filmen och snappat upp vad jag höll på med. Min nya ”hobby” som jag äntligen hittat efter allt letandeJ
Det kommer att visa sig i del 4 vad det ledde fram till och konsekvenserna av att jag tidigare blivit ”ID-kapad ” från början.J
Tyvärr kör det ihop sig mer och mer och jag har lite svårt att veta hur det ska gå i fortsättningen. Som fiskare vill man ju vara så ärlig som möjligt med tanke på sitt samvete.
Ev. måste jag göra två versioner av del 4. En med fullständig sanning och en del med några halvsanningar och en del nödlögner.
Sedan får läsaren själv bilda sig en uppfattning om vad som är den ”sanna sanningen” J
Mvh Tord F

Se även del 3 med öst-profil

Se även del 4

 

Hörneå 2018-02-03

Tord Fröling

 

 

 

Påminnelse om den största öringen :-) - Om nån glömt den.

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se