Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord Frölings; Varning för ID-stölder

Del 2.

Nu började en härlig tid. Min identitet och mailadress mm verkade ha spridit sig riktigt bra på nätet. Det kom mail från Daria, Sveta och Svetlanina m.fl namn som erbjöd sig att skicka pengar för att jag skulle kunna komma och hälsa på i Ryssland främst. Fantastiskt och smickrande. Det rullade in massor av stålar på mitt konto som nu var så känt.

Nu började även brevlådan fyllas med nya mobiltelefoner av olika märken.
Man är väl inte dum, när man väl får erbjudanden om att ”Din nya Iphone S är klar att levereras till dig”. Klart man tackar ja och vips så har man den i brevlådan. Det kom Samsung S8, Huwaei och en del andra märken också så att man kunde jämföra de olika modellerna J Man kände sig som en stolt testpilot av nya mobiler typ.

Så småningom kom så en varning från min bank. ”Ditt konto är fullt, var vänlig skapa ett nytt igen.” Man är väl inte dum, så det är klart att man uppgav nya inloggningsuppgifter, lösenord, mm, mm så att ett nytt konto kunde börja fyllas på igen. Och mailen från olika kvinnor fortsatte strömma in. Ljuvliga tider. Massor av fiskeresor på gång. Härligt. Bäst göra iordning alla flugor och spön, vässa krokar och laga håvar inför det stundande fisket.  Skaffa pass, visum, ladda mobiler och hålla kontakt med ”kontakterna” från kontaktannonserna, göra en lista på dom.  Funderar också på att plugga på min ryska lite på nån ABF-kurs. Dobardien,  kaksi  tjostvasch osv. lite fiskefraser kanske. Öring, Lax osv på russisch.

Nu kunde man också börja svara ja till alla presentkort man blivit lovad från IKEA, OK Q8, olika fiskesajter osv, för att man är en sådan bra kund där och man är väl inte dum va? Bara att svara ja och fylla i en del frågor om vilka shoppingvanor man har, inkomst, vanor i övrigt, mobilnummer, mailadress, hur många bilar och fruar man har osv.
Efter att man fyllt i allt detta börja alla telefoner glöda och gissa om man kände sig eftertraktad!

Härliga tider, men i del 3 börjar det hända mystiska saker. Återkommer om det.

 

Hörneå 2018-02-03

Tord Fröling

 

 

 

Påminnelse om den största öringen :-) - Om nån glömt den.


Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se