Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Tord Frölings tips vid hobbyproblem

Hörneåbor berättar- minnen och historier

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Tord Frölings tips vid hobbyproblem

Tord, storljugarn själv, berättar sin historia

Del 1.

Storljugarn himself; Kolla så nöjd han ser ut , efter att ha fällt en stortjur- igen.

Det var en gång en jägare (jag)– som skjutit så mycket älgar att jag tappat räkningen. Det började för länge sedan i skogarna ovanför Bäcksjön vid Bodbyn i de stora skogarna däromkring. För varje älg som sköts ristade jag in ett djupt hack i bössans kolv. Med tiden blev bössan lättare och lättare och jägarkompisarna i Jämtland skrattade åt mig när jag sprang omkring med en 9-hela tre 62a som såg ut som en revolver med lång pipa. Av kolven var bara pistolgreppet kvar, efter allt ristande med kniven för varje älg som föll!!
Det gick ju skjuta ändå, men den stötte ju så i handen. Till sist hade jag skjutit så mycket att jag tvingades sluta jaga pga brist på ammunition!

Del 2

Här ses fiskaren rensa öreälven på lite fisk.

Då bestämde jag mig för att börja fiska istället. Nån hobby måste man ju ha på gamla dar. Efter några års fiskande började nya problem.  Fler o fler frysboxar fick köpas in och bär, kött och fisk fyllde dom till brädden. När man kollade sig i spegeln började man se små röda runda prickar, typ såna man ser på fina öringar och en del små fjäll kunde man också ana under fötterna och mellan tårna. Man hade ju förstås ätit i sig föör mkt öring o harr. Efter några års fiskande i Norrlands älvar började man så få rapporter om att öring, harr och lax började sina i älvarna. Nu hade man förstås fiskat för mycket också. Otur, det som är så trevligt!

Påminnelse om den största öringen :-) - Om nån glömt den.

Nu får man kasta tillbaka allt man får och ta max en och annan öring per säsong och så får man hoppas på nån ny hobby att satsa på, kanske golf då, men nu har jag slut på alla bollar som jag skjutit bort på vår åker. Näää det är nog dags för en plats på hemmet om naturen runt om en ska klara sig.

Bären är ju också sällsynta sen man började plocka på allvar och snart har väl inte Thailändarna nåt att plocka häromkring heller – bara otur J

Hotet mot våra bärplockande Thailändare :-)


Mvh Tord Fröling i Bäcken .. www.becken.se

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se