Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Till minne av - Bo Sjöstedt

Till minne

Reportage

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Till minne av - Bo Sjöstedt

Bo Sjöstedt brukar på hösten komma förbi och köpa honung på Redaktionen, men i år kom fru Ruth ensam. Bo gick bort 7 augusti 2019. Bo föddes i Hörneå by (Bäcken) den 31 mars 1931, och blev 88 år. Vi hänvisar till minnestext om Bo från tidningen Västerbottenskuriren. Bo var folkskollärare, men dessutom verksam som kommunpolitiker för Socialdemokraterna. Minnestext från kollegor till Bo finns även den att läsa i tidningen "VK".

Det egna första minnet av Bo var kring påsk 1970, då Bo kom skidande till Mjösjöstugan dit jag själv hade åkt skidor tillsammans med min far Lennart, född 1923. Lennart och Bo kände igen varandra från ungdomen, först efter lite trevande på grund av ålderskillnad, och att Lennart flyttat söderut kring 1950. Min far hade provat sina gamla tävlingsskidor från 1940-talet. Bo som alltid sa vad han tyckte, kommenterade att skidorna var "antika", med rätta. I all kontakt med Bo mötte man en glad och vältalig herre som ingav vänlig respekt, och därtill med en fysik som nog överträffade flertalet av oss yngre.

I Hörneå-fotografen Algots Engströms arkiv finns en del bilder från äldre tid, och generationen för Bo. Vi länkar till en artikel och bild på Bo Sjöstedts far, Otto.

Nyligen skrevs några rader om Holger Engström som även han nyss gick bort. Holger var halvåret yngre än Bo och båda tillhörde således 30-talets ungdomar i byn.

Bo Sjöstedt berättar historier

Bild 1. Här ses Bo Sjöstedt berättar historier från skoltiden i september 2018, då den goda vännen Bertil Forsgren med fru Ulla firade 177 år, att läsa om på annan sida.

Till Minne

Bo Sjöstedt
Född - 31 mars 1931,
Död - 7 augusti 2019

Dessa ord skrevs av Gunnar Engström, 2019-12-07

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se