Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Snökaos på byvägen

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Snökaos på byvägen

I Kungliga Huvudstaden pratas om återkommande snökaos och allsköns elände. Becken by ska inte vara sämre, och nu har vi hittat en bil i diket. Det snöar mycket och ofta, men det är sällan något inträffar till följd av detta. Snösvängen i Becken servas av stora traktorer dag som natt med entreprenör Åke Gunnarsson. Begreppet kaos är relativt och mestadels obefintligt.

Bild 1. En Volvo med lite annorlunda vägval.

Avåkningen inträffade utanför Schaeders hus – alias – ”Viktors”. Viktor Bergström byggde huset år 1926, därav namnet. Karl-Erik Bergström hade lanthandel i fasaden till vänster, vilket vi berättat om i en tidigare artiklar.

Det är nästa så att man kan tro att avåkningen var ett beställningsverk, ty Per Schaeder i det angränsande huset är en hejare på just Volvobilar. Han har fler än en sådan bil. Förvisso är det sonen Schaeder som nu bebor huset.

Bild 2. En räddande hundpatrullen med Eva Jonsson anländer ur fjärran utmed byvägen.

Bild 3. Hur ska räddningsinsatsen läggas upp, fråga sig hundpatrulls-Eva och redaktions-Lena?

Bild 4. Är det någon här, undrar Redaktör Lena?

Bild 5. Hallå ropar Eva – men inget svar – lyckligtvis en tom bil och avåkningen verkar ha varit godartad.

Bilar i diket tillhör ovanligheterna i Becken by. Det är nästan så att snötraktorer frekventerar byns diken oftare. Snöpinnar har rationaliserats bort, och skribent och redaktör var nog de sista som satte upp pinnar för snart ett decennium sedan. Kanske är det dags igen, ett pinnarnas 10-årsjubileum.

Gunnar Engström, 2012-12-16

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se