Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Skyltsöndag i Hörnefors 2023

Reportage

<<<o>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Skyltsöndag i Hörnefors 2023

Becken-Webben har under hösten 2023 snöat in på topografiska kartor och landhöjning. Dylika artiklar fortsätter under vintern! Här kommer dock ett avbrott - i form av den första julmarknaden och tillika skyltsöndag i Hörnefors. Årets korta adventsperiod är sådan att man gott och väl kan börjar med skyltsöndag redan veckan före 1:a advent. Dessutom blir konkurrensen mindre mellan alla evenemang om marknader sprids ut över helgerna fram till jul.

Vädret var bra, lagom kallt, lagom snö, lite mulet. Bildernas färger kan vara lite justerade för bättre effekt.

Rosornas kyrka

Bild 1. Rosornas kyrka i Hörnefors lyser i skymningen. Även i församlingsgården pågick aktivitet med kyrkkaffe och lottförsäljning.

Jul på HUGÅ 2023

Bild 2. Julmarknad vid HUGÅ i Hörnefors.

Becken-Webben har tidigare uppmärksammat HUGÅ; exempelvis "HUGÅS VERANDA - ett ställe att längta till" och "HÖST på HUGÅ - 2023".

Jul på HUGÅ 2023

Bild 3. Här sitter självaste JULTOMTEN och TOMTEMOR.

Tomtemor i bild 3 gör anteckningar på önskelistan. Skribenten önskade sig "Fred på Jorden" och en ny GRÄVMASKIN. Detta utlovades av både Tomten och Tomtemor. Det var något bekant över den senare, exempelvis som skribenten till artikeln "Personer med koppling till Hörneå 7:48"! Tomten däremot, måste vara den rätta Tomten, menar Skribenten.

Jul på HUGÅ 2023

Bild 4. Inne på HUGÅ värmer sig Tomtens renar i väntan på nästa etapp i snöstormen på Nordpolen.

Veronica Åhman på HUGÅ

Bild 5. Ett av många marknadsbord - i detta fall Veronica Åhman från Ängersjö. Hon omnämndes även i artikeln "HUGÅS VERANDA - ett ställe att längta till".

Jul på HUGÅ 2023

Bild 6. Tomtehästen erbjöd ridning för barn.

Jul på H&H 2023

Bild 7. Ett stopp gjordes vid skyltsöndag på H&H.

Skribenten och Redaktör Lena Lindholm (i bild 7) har gjort sig kända i affären till att enkelt plocka hem priser på Skyltsöndagarnas tävlingar. Detta uppnås genom att besvara frågor, exempelvis räkna allehanda julgranar och julgranskulor som affären pyntats med dagen till ära. Under senare år har butiksföreståndarna gjort tävlingen allt svårare med helt andra frågor utan konkreta svar. I år gjordes en kombination av granar, kulor och istappar i skyltfönster samt en fråga om personalens privata intressen. Förhoppningen att vinna är inte stor!

Jul på H&H 2023

Bild 8. En del av tävlingens julgranskulor i ett skyltfönster.

Jul på H&H 2023

Bild 9. Denna snögubbe var utom tävlan på H&H.

Becken-Webben är fri från finansierad reklam, men gör gärna reklam för näringsidkare i närområdet.

banner

God Advent

banner 2

Gunnar Engström, 2023-11-26

Besökare

 

Hörneå bys hemsida www.becken.se