Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Skidspår

Becken Skidstadion

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Skidspår

Skidspår

Igår morse vaknade jag till en ledig februarilördag. Solen sken och den tjocka, vita snön gnistrade och lockade. Nu skulle skidorna fram och vinterdagen skulle upplevas i Hörneås vackra skogar. Lite trött blev jag förstås när jag tänkte på hur jag skulle spåra mig fram genom all den tjocka nysnön. Dessutom finns det en liten orienteringsteknisk problematik kring mina utflykter i vinterlandskapet. Jag har, under mina år i Hörneå, lärt mig att hitta ganska bra i skogarna. Men när lanskapet är klätt i vinterskrud så hamnar jag inte alltid riktigt där jag har tänkt mig.

Nu inträffade emellertid något ytterligt trevligt denna lördag. När jag gick till brevlådan, för att hämta tidningen, var en ny skylt uppsatt bredvid anslagstavlan (Mjölkbryggekorsningen Hörneå norra). Skylten förkunnade att: här startar ett skidspår på 5 km.

Givetvis tog jag det som min uppgift att, som Hörneås hemsidas korrespondent, undersöka denna nya begivenhet.

Stuga

Skidspåret slingrade sig in bland Hörneåskogens vackra och intressanta sevärdheter, över berg och sjöar. Redaktionen kan, å det varmaste, rekommendera en utflykt på detta utsökta spår - fritt från "skoteroväsen" och "avgasodör".

Stora stenen

Stora Stenen

Degermyrskogen

Skrömta eller trollen sågs inte till i Degermyrskogen.

snö

Skidspår

Det visade sig sedermera att det var Ulf Hahlin och Gerd Ceder som gjort spåret för Hörneåbornas trevnad, välbefinnande och förlustelse. Redaktionen ber att få framföra vårt tack för denna sportsliga begivenhet.

 

Hörneå 2009-02-15 Lena Lindholm

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se