Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Runes Corona – en frisk Toyota

Gammalt skrot

Kultur och sport i Hörneåfors

Hörneforsbor berättar

Hörneås historia

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Runes Corona – en frisk Toyota

Rune Öström, känd som Becken-Webbens distansskribent från Rosersberg (nära Arlanda), uppvuxen i Håknäs (nära Hörneå), skrev ett mail till Skribenten med inledning "JAG HAR CORONA". Detta lät allvarligt, men med en föraning om att Corona avsåg en Toyota. Så här skrev Rune 2020-05-27:

Hej,
Tänkte göra min sedvanliga resa till de gamla hemtrakterna, som ju inte gick att göra i fjolsommar men det verkar ju inte bli möjligt i år heller. Två timmars körtid räcker ju bara några mil norr om Gävle och även om man skulle fuska lite så står ju en skylt i Söderhamn "08 - vänd om" så det är ju liksom kört med någon resa i sommar. Jag har kört lite här men för säkerhets skull med en skylt i vindrutan "Varning för Corona" och lustigt nog så har inga bilar parkerat intill min.

Jag har med stort nöje läst om Era vandringar "broar och kvarnar". Mjölnaren Nils Sundberg i Håknäs hade en son som hette Bo, som var en av mina närmaste kamrater vilket gav mej oanad tillgång till kvarnens inre hemligheter. När kvarnen lades ner ca 1948-49 blev Nils mjölnare i Olofsfors kvarn så även den hade jag tillgång till när jag besökte min kompis Bo. Nils var en hängiven fiskare och tyvärr förolyckades han vid flugfiske ute i Lögdeälvens fors.

Jag ser fram mot Era fortsatta vandringar och berättelser. Hälsningar Rune.

Skribenten skickade en motfråga till Rune, ifall Corona avsåg Rune eller bilen?

Det är bilen Toyota Corona jag har, inte sjukdomen. Jag har försökt skoja lite med några bekanta och skickat en bild av bilen och skrivit att jag har en Corona med stort C. Flera har reagerat som att jag har pandemin corona så jag har slutat sända sådana mail.

Tänkte att med bild och namn på bilen skulle ingen missförstå men aj vad jag bedrog mej. Känns ju ändå fint att folk reagerar! Inser att det var ett olämpligt ämne att skoja om.

Bästa hälsningar, Rune

Skribenten som skrivit artikeln från 2014 om Runes Toyota Corona borde ha förstått parallellen bättre, men i dessa Coronatider ligger det nära tillhands att tänka virus. I det allvarliga, och för vissa tragiska, finns det ett hopp om framtid. Här passar Runes Toyota Corona in.

Runes Corona

Bild 1. Rune Öströms Toyota Corona - i Coronatider 2020. Notera skylten i framrutan, som berättar om Corona.

Toyota Corona

Bild 2. Rune Öström på besök i Hörneå med sin Toyota Corona år 2014. Bilen kanske är årsmodell 1967, en ovanlig bil.

Tore har även varit på besök i Hörneå 2013 med sin Opel Olympia Rekord 1958. Imponerande körning fram och åter från Rosersberg, nästan 120 mil tur och retur. Även gamla bilar kunde köra långt!

Toyota Corona

Bild 3. Vi återger några Corona-bilder från 2014. Toyotan sedd bakifrån.

Rune har även varit på besök i Hörneå med sin fina Volvo 144. Detta begav sig år 2015.

Toyota Corona med Rune Öström

Bild 4. En pigg Rune hälsar till oss, från sin pigga Toyota Corona. Rune har många gamla bekanta, inte minst i Håknäs där har växte upp.

På Becken-Webben har det skrivits en hel del artiklar om gamla bilar och teknik. Den intresserade kan söka sig dit via denna länk. Runes berättande om mjölnaren Nils Sundberg i Håknäsbackens Kvarn adderar värdefull historia till vår bygd, mycket intressant och stort tack!

Med hopp om en framtid utan Corona-virus, istället en frisk Corona-bil!

Gunnar Engström, 2020-05-30

Notera att Becken-Webben är fri från reklam. Bilmärket Toyota förekommer i denna text, en ren tillfällighet. Idag skulle nog inget bilmärke välja modellnamnet "Corona".

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se