Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Rune med Rekorden – på besök i Becken

Gammalt skrot

Kultur och sport i Hörneåfors

Hörneås historia

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Rune med Rekorden – på besök i Becken

En bekant för läsare på Becken-Webben är Rune Öström. Rune har bidragit med material av olika sort, inte minst kring det som skrivits om Hörnefors Sulfitfabrik. Rune bor i Rosersberg strax söder om Arlanda, men har sin uppväxt i Håknäs.

Bild 1. Rune Öström vid sidan av sin Opel Olympia Rekord, 1958. Bilen har synts till i diverse filmer, har Rune berättat. De som samlar och vårdar vårt rullande kulturarv bruka få påringningar av filmproducenter som behöver lämplig rekvisita för sina alster.

Rune ringde i början av juli och berättade att han skulle köra en tur norrut med en av sina veteranbilar. Mycket riktigt, den 16 juli dök en fin gammal Opel Rekord Olympia upp, av 1958 års modell. I den färdades Rune.

Bild 2. En fin ratt, det var bättre förr.

Just denna Opel har uppmärksammats tidigare på Becken-Webben. För ett par år sedan skrevs artiklar om diverse ”upphittade” bilprojekt i bya-skogen, och däribland en gammal Opel av samma sort som den Rune har, om än inte fullt lika vacker och trafikduglig .  

Bild 3. Rune rullar iväg på nya uppdrag och äventyr.

En rolig kväll och efter många berättelser rattade Rune iväg i sommarkvällen. Rune lär återkomma med nya bidrag till Becken-Webben. Om inte annat ligger redan en del i ”pipeline” och i skribentens dåliga samvete där pipelinen verkar stoppa av tidsbrist. Inte minst har vi att vänta fortsättningen om Hörneforsprofilen Gunnar Nordahl och hans bollbravader som fotbollsproffs. Just detta är inget som skribenten överhuvudtaget förstår sig på, men ämnet är viktigt och uppskattat.  

Gunnar Engström, 2013-07-30

 

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se