Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Rune Öströms Bumble Bee

Hälsningar från läsare

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Rune Öströms Bumble Bee

Här visas några bilder som Rune Öström skickade till Redaktionen 2017-01-28, tillsammans med följande text:

Hej,
Efter nästan 2 veckors kuskande runt i Californien, Arizona och Nevada träffade jag äntligen på de amerikanska binas hemtrakter. Döm om min förvåning över att dom har eget flygbolag men när jag nu vet hur enorma avstånd dom har att tillryggalägga förstår jag att planet behövs. Dom bad mej framföra deras bästa hälsningar till kollegorna i Becken.

Hälsningar, Rune

Runes Bumble Bee

Bild 1. Ett så kallat "biplan", mycket fyndigt av Skribenten, det som Rune hittade i USA.

För att förstå Runes ord kring dessa bilder måste man berätta om en bisyssla på Becken-Webbens Redaktion, om biodling. Många av Runes inlägg har berört bin i olika former. Även Arlanda har egna flygbin. Rune hittade då på begreppet "Bee ARN", där ju ARN är förkortningen för Arlanda. Dessa associationer är närmast oändliga.

Bumble Bee

Bild 2. Bumble Bee avser egentligen "humla" i översättning.

Lite bakgrund, Rune växte upp i Håknäs söder om Hörneå. Runes första inlägg på Becken-Webben berättade om ett sommarjobb på Hörnefors Sulftifabrik.

Rune skickade även ett vykort i pappersform till Redaktionen. Vi tar oss friheten att återge även den texten.

Hej,
Vi är ett gäng på 9 som åker runt i Californien och Arizona. På bergen ligger det snö men annars 15-23 grader varmt. Mycket att se, just nu kör vi i en öken intill Mexicos gräns. Fick US honung till frukosten, men den var rinnig och inte god. Hoppas allt är bra...

Rune på distans.

Det låter onekligen roligt att resa runt, Rune och fru Helen med gänget. Livet som pensionär har potential!

Bumble Bee flygplan

Bild 3. Här ses en bild på "Bumble Bee", nästan likt en geting till färg och gadd, medan formen är mer lik en humla, både på bilden och själva flygplanet.

Likt en humla ställer man sig teoretiskt frågan om flygplanet "Bumble Bee" kan flyga eller inte. Vingarna är korta, som på en humla, men kanske räcker lyftkraften?

Gunnar Engström, 2017-02-04

 

Maila gärna till redaktionen, med bilder eller berättelse!

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se