Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Rapport från vårfisket 2017

Fiske

Skog och fritid

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Rapport från vårfisket 2017

Lite tips inför vårfisket
Färg-granna billiga godbitar från Biltema rekommenderas. (se bilden)


Flugfiske går ju förstås också bra vissa sträckor. Håven är reparerad efter förra årets kamp med jätteöringen som slet sönder den:-) Kanske var det en lax???? Svårt se skillnaden ibland men..?

Hörnån började med några dagar med klart vatten och lågt vattenstånd.
En grann bit inom fönstermåttet blev resultatet första dagarna och några
mindre som nu simmar vidare för att växa på sig.

Massor av fiskare har siktats längs ån genom samhället och enligt rykten har en del mindre öringar nappat. Enligt LST Västerbotten är fisketrycket i Hörnån alldeles för hårt och alltför mkt småfisk tar man upp. Hur man vet det vet inte jag, men en av LSTs representanter som gör provtagningar i ån regelbundet visste det och han har väl förstås kontakter i Facebook -- (fasans bok) Ev. har dom kameror uppsatta ? eller borde kanske ha det ? Vattnet i ån är mkt bra rent kemiskt berättade han och enligt honom lär laxbeståndet öka ordentligt i Hörnån framöver, men det brukar ta fem år innan smålaxarna förökat sig i havet och återvänder till ån.  Förra året lär några större ha fångats så se upp!! De är på gång och Rejäla hugg kan väntas.!!

Isen har legat tjock uppe i Häggnäs och våren har varit utdragen med kalla nätter. Så kom lite värme och vårfloden kom med lerigt vatten som följd och nu är det lite svårfiskat. Blir snart bättre igen, när fisken börjar se de fina dragen. Skitfiske på er och se upp för mkt kraftiga hugg så ni inte åker i vattnet eller förstör håven :-)

Återutsätt alla småfisk så får vi ett mkt bättre fiske framöver !!!!!!!!!
Och - släng inte tomma ölburkar, glasflaskor och skräp överallt!! Tyvärr ser man mkt skräp som lämnats här och där. En ölburk är ju lättare att bära hem när den är tom :-)

Mvh Tord F

 

Ps. Vi har en grävling på besök varje kväll Nu äter den solrosfrö och en fågelboll. Ds


 

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se