Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Rallarungens
bekännelser!

Del 1 - Uppväxt

Del 2 - skolgång och spännande uppväxt

Del 3

Del 4 - Tuggenbygget

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Del 10

Del 11 - Pappa lärde oss

Hörneåbor berättar

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Rallarungens bekännelser!

Att växa upp som barn till vattenrallare
- en berättelse av Tord Fröling

Jag har skrivit samman en lång historia om hur det var när vi växte upp på olika kraftverksbyggen, livet som rallarunge, händelser på vägen i livet, utbildning, arbeten, korta som långa, men det är ingen skönlitterär sak.

Jag har förstått att jag inte är någon författare av stora mått och har inte heller tänkt lägga ner alltför mycket kraft på att snickra ihop det på det sättet. Om fler ville skriva något så skulle det ju vara kul och det behöver väl inte vara så perfekt. Här är väl det man har att berätta viktigare än att det är fint på något sätt. Jag tror säkert att det finns många som har något att berätta.

Jag har haft stora problem att minnas saker o ting i tidsföljd men mina betyg och arbetsbetyg har ju gått att följa år efter år.

Jag bad en bokförläggare kolla lite på det jag skrivit på våra hemsidor om flygäventyr mm tidigare och mitt sätt att skriva. Han är manusbedömare och av hans syn på det jag skrivit så förstår jag att han tycker att jag borde satsa på att lära mig fler än som han sa "tre ackord".

OM jag skulle skriva en bok om det hela, sa han att  "jag borde gå en kurs i konsten i gestaltning". Eftersom jag inte ens vet vad det är så förstår ni kanske. Jag borde skriva lite mer känslomässigt och tänka mig in i hur jag kände i olika situationer och försöka beskriva det. (Han gav mig i alla fall lite beröm när han frågade om jag skrivit och stavat allt själv?? Bra va?) Jag  har dessutom inte använt mig av rättstavningsprogram som finns inbyggt i ordbehandlare idag. Något lärde man sig trots allt i skolan. Ett och annat fel har säkert smugit sig in i alla fall, men det kan ni hoppa över, eller meddela mig.

Som jag förstår så kräver det alltför mycket arbete om skrivningen skulle bli perfekt, men min  historia om uppväxt, arbeten och annat kanske ändå intresserar någon läsare på hemsidorna.

Lite bilder och länkar till olika kraftverk och lite annat om hur det var på den tiden, kan ju förhoppningsvis vara intressant för någon.

Eftersom det kanske är lite jobbigt att läsa hela historien på en gång, så delar vi väl upp det i ca 8-10 avsnitt med början från tidernas begynnelse - när jag föddes :-)

Avsnitt ett: , två osv och när alla avsnitt är avklarade så har man ju hela bilden klar för sig, eller hur :-)

Hörneå 20120324 Tord Fröling

Tord Fröling

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se