Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Raggarungens
beännelser
- del 9 !

Raggarungens bekännelser

Hörneåbor berättar

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Raggarungens bekännelser!

Del 9 - Komplikationer ibland

Att göra fräcka hembesök kunde ibland ställa till problem, men även nya spännande upplevelser.

Jag hade tidigare haft kontakt med en tjej som bodde inne på en bakgård mitt emot Länsstyrelsen öst på stan. Vid ett tillfälle när jag kom på återbesök för att hälsa på igen så körde jag in bilen på innergården och parkerade. Jag gick fram mot dörren, knackade på, öppnade och gick in, där jag tycks minnas att hon bodde i en korridor. Jag kom rakt in i ett sovrum där ett par låg omslingrade på en säng. Jag hejade och gick vidare in till, som jag trodde Anna-Karin (fejkat namn, jag minns inte ens vad hon hette egentligen) som jag sökte, men det tog stopp inne på en toalett.

Jag fick gå tillbaka och be om ursäkt och fråga var Anna-Karin bodde. Här finns ingen Anna-Karin sa tjejen och killen såg mäkta förgrymmad ut, men det bor en tjej i andra ingången här bredvid.

Ojdå, ursäkta, sa jag, ja då är det där hon bor, sa jag och stövlade ut med svansen mellan benen, högröd i ansiktet och skamsen att ha gått fel.

Jag gick över till andra dörren och knackade på. Där öppnade en jättesöt tjej , men inte var det nån Anna-Karin inte, hon hade flyttat för ett tag sedan men va gjorde väl det. Jag blev kvar där på både kaffe och annat och fick en ny kontakt att minnas. Så kan det gå om man har otur i kärlek, men kysser man en står det tusen och…osv som mamma lärt

Min polare från Berghem och jag tränade mycket på olika så kallade ”raggningsfraser” som vi visste var av stor betydelse för vilken framgång man skulle nå. Vi satt ofta i bilen och lyssnade på musik och tränade på fraser.Sen körde vi ut och vevade ned rutan för att testa hur det funkade. På den tiden var det vänstertrafik, något som var otroligt viktigt för att raggning överhuvudtaget skulle vara möjlig.

Vi testade fram olika tokiga fraser och otroligt nog så var det ofta fräcka, tuffa fraser som gick hem. Visserligen lärde man sig snart se på damerna ungefär vilken fras man skulle dra till med, men smicker ibland och fräckhet ibland var det som gällde.

”Oj så fin du är i håret ikväll, har du varit till frissan” eller: ”vilken fin jumper du har ikväll, har du köpt nytt” eller: ”vem faan har klippt dig”?? Kunde också ge resultat, ofta att man fick dra dit pepparn växer men sånt var livet. Bara att ta nya raggartag. Bara bus ibland men det fattade ju även tjejerna. Vi gav och tog.

Om allt gick åt pipan på kvällar när det var dans på Tegslogen så var det ju bara att åka ut där på baksidan av isladan där logen då fanns. Ofta var det uppträdanden av kända artister som t.ex Lill-Babs, Sten o Stanley och olika populära dansband. Där fanns också skjutbana, korvförsäljning och lite annat att roa sig med utanför logen.

Här parkerade man, spelade lite musik i bilradion eller skivspottaren och väntade tills dansen var slut.

Ut kom då massor av brudar som ville ha skjuts hem och otaliga äro de hemresor man bjudit på där. Här var det då många ”dansraggare” som misslyckats med sista dansen och då tog vi chansen. Ofta hann man köra hem flera tjejer per kväll om de inte bodde för långt bort eller så blev man hembjuden på kaffe med dopp som det hette på den tiden och blev kvar tills morgonen grydde eller jobbet tog vid.

Oj vilket jobbigt liv, tur att det tog slut.

 Del 10: Det bittra slutet


Hörneå 2013-03-09 Tord Fröling

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se