Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Poststigen – Becken Skidstadion 2013

Becken Skidstadion

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Poststigen – Becken Skidstadion 2013

Skidsäsongen 2013 börjar lida mot sitt slut, och solen tär hårt på spåren. Snart finns det inte ens snö kvar för skotrar, då lägger sig stillheten över skogen – kunde man tro. Ljudet från tvåtaktare ersätts istället av en sagolik symfoni av fågelkvitter och sång, något bland det mest fantastiska man kan uppleva.

Bild 1. Ett nytt spår inom Becken Skidstadion. Utmed denna led färdades forna tiders brevbärare, därav namnet.

Poststigen, så heter ett nytt skidspår som drogs upp för några veckor sedan, 2013-03-23. Tack vare den frekventa skotertrafiken i Tord Frölings så kallade ”Wasaloppsspår” så tröttnade herr Fröling, stängde blåbärssoppekontrollen, och drog upp ett nytt spår – Poststigen. Utmed den gamla post-vägen står träden tätt idag, och detta lämpar sig bättre för skidspår. VI ska här visa några bilder. 

Bild 2. Poststigen ses som den blå banan till höger om ”stjärnan”. Stjärnan markerar å sin sida Becken Skidstadion, egentligen den sedan länge bortruttnade mjölkbryggan utmed byvägen.

Bild 3. Idag hade det inte blivit någon post norr om Becken by, eftersom post-stigen är stängd av älgstängsel utmed E4. Skidspåret ses löpa ned mot E4, men gör i sista stund en vänsterkrok. Har man otur, med för hög fart i backen utmed kraftledningen, är det ingen större risk. Man fångas upp av älgstängslet och slipper förstöra vallan på asfalten.

Bild 4. Post-stigen är en runda på ca 2 km. Skidspåret passerar Håkan Olofssons hygge. Här kan man passa på att sola på den öppna ytan. Än bättre blir det med en så kallad ”jordgubbsflis” att lägga ut på stenen.

Bild 5. Det är stor trafik av skidturister till Becken Skidstadion. Detta foto togs Långfredagens morgon, ungefär kl 09.00. Först på parkeringen stötte man på Bo och Rut Sjöstedt. Bilen till vänster dök upp kort därefter, med två skidturister som färdats hela vägen från Stockholm för att besöka Skidstadion – inte illa – och välkomna.


Gunnar Engström, 2013-03-31

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se