Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Olympian återuppstånden

Kultur och sport i Hörneåfors

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Olympian återuppstånden

Det är faktiskt så att Becken-Webben slänger gammalt material som varit publicerat en tid. En kontinuerlig förnyelse, även om den knappt märks. Ibland försvinner bra saker som kunde ha fått leva kvar. I en julhälsning 2011 visades en bild på Rune Öström och hans fina Opel Rekord Olympia. Bild och text råkade hamna i den digitala tunnan, men kunde plockas upp igen, att återuppstå digitalt. Rune har bidragit med material till Becken-Webben, och en gammal Opel är ju synd att skrota. Bilden hamnar under rubriken ”Kultur” istället.

Bild 1. En bild av årgång 2011 med Rune Öström. Själv bilen, en Opel Rekord, är däremot från år 1958 och har upplevt många julresor med julklappar i bagageutrymmet. Rune berättar att bilen medverkat i en filminspelning (foto Gunnar Engström).

Bilden togs runt jul 2011, då Redaktion och skribent passerade Rosersberg, där Rune och fru Helén bor, strax söder om Arlanda. I grannhuset bor brodern Sune Öström. Herrarna Öström har sin uppväxt i Håknäs, strax söder om Hörneå. Tack vara Rune har vi fått rätsida på många kemiska detaljer vid Hörnefors Sulfitfabrik. Dessutom får vi stifta bekantskap med Gunnar Nordahl i tidningen Folket i bild från år 1953.

Gunnar Engström, 2011-12-24 och 2012-12-24

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se