Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Nyårshälsning 2009-2010

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Nyårshälsning 2009-2010

Årtiondet ’00’ är kommen till sitt slut, och en ny sida öppnas i Beckens historia. Årtiondet bjöd på många bra saker i byn, däribland vårt bredband. Vad gäller IP-telefonin lär det finnas delade meningar, vilket vi inte ordar mer om här och nu.

Becken-webben slog upp dörrarna 2008 och tog lite fart under år 2009. Trots att webben innehåller många historiskt dammiga artiklar och bilder så besöktes den ganska flitigt. Frågan om ”antalet besökare” på en nätsida är komplicerad och räkneverken är olika. Det räkneverk som användes från juletid 2008 till april 2009 hann registrera närmare 6000 inloggningar på Becken-Webben, till den grad att räkneverket gick upp i rök och försvann ut i Internets vintergata. Efter någon månad utan räknande etablerades ett nytt men ”hårdare” räkneverk i maj 2009. Detta räkneverk passerade 3000 nya besökande just före nyår.

Det nya räkneverket är som att cykla uppför Mount Everest. Det räknar antalet ”nya” träffar av IP-adresser per dag. Är man en återkommande besökare så räknas man bara en gång per dag. Vill man trots allt ha sitt besök registrerat kan man gå in till grannens dator och logga in därifrån, och då kanske grannen bjuder på kaffe. Becken-Webben vill tacka alla besökare 2009 och önska ett Gott Nytt År.

På Becken-Webben lever historia i nutid och bilden nedan är en sådan yttring.

Nytt år 2010 

Bild 1. Nyårets bild, till vänster SvenErik Bergström och till höger Hörneå-fotografen Algot Engström. I mitten ses två för stunden okända personer, fotat för 100 år sedan.

Gott Nytt År önskas från Becken-Webbens redaktion!

Gunnar Engström, 2009-12-31

 

Maila till redaktionen och berätta!

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se