Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Lögdeå Livs

Reportage

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Lögdeå Livs

I artikeln Riks-13-loppis berättades om ett besök i närbutiken "Lögdeå LIFVS". Detta är en så kallad "självbetjäningsbutik", utan personal. Där berättades även om trasslet med konkurs hos den leverantör som tillhandahöll betalsystemet för Lögdeå LIVFS, och att affären torde återuppstå i nytt namn.

Lögdeå Livs

Bild 1. Lögdeå LIFVS fortsätter i nytt namn Lögdeå LIVS. Här var den inte omskyltad, fotat 2023-08-26.

Lögdeå LIFVS blev fort Lögdeå LIVS. Egentligen hade detta just hänt då artikeln om Riks-13 publicerades 2023-09-21, ungefär en månad efter att Riks-13 ägt rum 2023-08-26. Tempot på Becken-Webbens Redaktionen är periodvis långsamt i konkurrens med arbete på jobb och arbete hemma på gården.

Den regionala tidningen Västerbottningen berättade historien i en nylig artikel, om hur ägarna Jörgen och Pauline Nilsson återstartar affären med nytt system och i nytt namn. Själva artikeln i Västerbottningen kan läsas i nätversion via denna länk (så länge den nu kvarstår öppen).

Riks-13

Bild 2. Lögdeå LIFVS - alldeles nyöppnad - en ”handla-själv-affär”. Och strax därefter - med nytt namn och nytt betalsystem. I bild ses Redaktör Lena Lindholm. En bild från artikeln Riks-13-loppis.

För att handla i Lögdeå laddar man ned en app i sin mobil, verifierar sig med bank-ID, betalsätt, och erhåller QR-kod. Sedan trycker man på ”öppna dörren” och därefter är det bara att gå in och plocka ihop varor som mobilskannas, i detta fall glass. Därefter trycker man på ”betala”, och när detta är gjort så öppnar sig dörren och man går ut och äter glass.

Riks-13

Bild 4. Lögdeå LIFVS är oväntat välsorterad. En bild från artikeln Riks-13-loppis.

Becken-Webben är garanterat fri från finansierad reklam, men gör gärna PR för näringsverksamhet i närområdet. ....

Gunnar Engström, 2023-09-29

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se