Läsarnas bidrag

Läsarnas bidrag - sammanställning

Startsida

Läsarnas bidrag 2010-01-26

Becken-Webbens interaktiva läsare uppdaterar oss om personer på olika foton, samt olika fastigheters historia. Läsare hänvisas till länkarna nedan för detaljer på respektive sida.

  1. Gunborg Wikner (född Bergström) har identifierat sin faster Constanse på bild 8 på sidan med rubriken - "Dåliga" glasplåtar i Algots arkiv" (publicerad 2009-12-31)! Läs mer om detta på den nu uppdaterade sidan - bild 8.
  2. Hörneås egen hårddisk – smeden Lars Edin – hörde av sig kort efter att artikeln om fastigheten ”Hörnefors 8:57” publicerades. Han identifierade detta såsom Lundströms hus i centrala Hörnefors, och berättade en del annat av intresse vilket nu går att läsa om längst ned på sidan.
  3. Sune Lundström kom på hembesök och berättade även han om fastigheten ”Hörnefors 8:57”. Huset har dessutom historia utifrån Hörneforsprofilen Bert-Åke Varg, och som visar sig vara en släkting till Sune. Om detta går nu att läsa om på denna sida.   
  4. Hörneforsbon, den kände fotografen och backhopparen Uno Höök, levererade gamla glasplåtar som till stor del har Algot Engströms signatur. Om detta kan läsas på sidan om Johan Oskar Hööks Oskarsborg i Hörneå.
  5. Bing Söderman hörde av sig 21 juni 2009, ett mail som inte hunnit bearbetas förrän nu. Vi tror att Bing bor i Värmland. Becken-Webben har läsare långt från byns yttre gräns, även utanför Sveriges gränser råkar vi veta. Bing berättar att det är hans farfar som beskrivs som JOW Söderman, bland annat på sidan om Historisk jakt i Hörneå (bild 1). Vi vet också att Söderman höll på med "elektricitet", och läsarna hänvisas till bild 7 under sidan Algot Engströms elektroterapi. Söderman var gift med frun Anna och hade två barn - Torsten och Edor. Bing skriver vidare att "min farfar höll på med det mesta, det var många tidningsartiklar om honom och jag skall försöka leta vidare". Bing fortsätter med att berätta om sidan Hörneå i ett sporthistoriskt perspektiv. I bild 8 ses en pojke vid namn Ture skjuta mot mål, och han kallades "Crossby". Han spelade sedan i Sandvik, avslutar Bing. Just denna bild 8 är lite komplicerad eftersom 2 bollar ses, varav den i förgrunden är Gunnar Nordahls egen boll. Av en händelse råkade Nordahl hamna i Algot Engströms fotolins med en fin nick. Möjligen skulle man kunna tro att Bing, istället för bild 8 egentligen menade bild 5 på samma sida. Här ses en annan stilstudie i målskytte, kan detta vara kanonen Crossby? Bing kanske hör av sig igen. Redaktionen tackar Bing för dessa uppgifter, och ber samtidigt om överseende med att det tog 8 månader att redovisa denna intressanta information. Undertecknad skribent råkade jaga pirater.

Becken-Webben är ytterst tacksam för information av detta slag. Läsarnas bidrag och uppmuntran gör denna bya-sida levande.

Gunnar Engström, 2010-01-24

Besökare

 

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.