Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Kulturbyaåret 2014 - vad hände - 5 år senare?

Konst och Kultur i Hörneåfors

Kultur och Sport i Hörneåfors

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Kulturbyaåret 2014 - vad hände - 5 år senare?

Det har nu gått 5 år sedan Umeå invigdes som Europas Kulturhuvudstad. Medier har följt upp vad som hänt därefter med staden och dess kultur - i princip - intet har hänt. Mångmiljoner satsades av Kommun och företag, och av detta tycks inte ens röken återstå.

Becken-Webben presenterade istället Kulturbyaåret 2014, en satsning som kostade intet och istället gav mycket. Kulturen har flödad i byn. Ett aktuellt exempel är den laser-show som bjöds på av bybon Tord Fröling under Valborgsmässoafton 2018 - att läsas om på annat håll, se bilder 8 och 9 i denna länk. Finkulturens vänner må hava invändningar, men..., då hänvisas istället till den poesi som bland annat Hans Näslund bidragit till, läs ett exempel via denna länk. Ett annat exempel på kultur ses i denna länk.

Mer finns att läsa om kultur på titelsidorna Konst och Kultur i "Hörneåfors", och Kultur och Sport i "Hörneåfors", likartade sidor men stora skillnader!

Nedan rekapitulerar vi bilder från år 2014, för den läsare som inte trycker på länken till originalartikeln.

Gunnar Engström, 2019-02-06

Bild 1. Storslagen invigning av Kulturbyaåret 2014, med Redaktör Lena Lindholm som ångar fram i Frölings Vasaloppsspår, till ackompanjemang av storslagna tal och fyrverkerier.

Härnäst följer en bildkavalkad av händelser i samma gebit. Läsare må själv bilda sig en uppfattning om händelsernas storhet.

Bild 2. En symbol.

Bild 3. Invigningstal.

Bild 4. Fyrverkeri.

Bild 5. Eld.

Bild 6. Redaktör Lena Lindholm kommer i mål.

Text och foto: Gunnar Engström, 2014-02-02

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se