Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Kerstin Forssén tackar för svar

Syster till bröderna Nordahl - Kerstin Forssén frågar

Hörnefors Historia

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Kerstin Forssén tackar för svar

Kerstins fråga om Sem Andersson gav reaktioner från olika håll på Becken-Webben. Kerstin återkom 2019-12-21 med mail nedan. Kerstin adderar ytterligare intressant information om Hörnefors Historia, och om bryggeriet i Norrbyn.

Även Gunnar Johansson från Skellefteå har hört av sig med information om detta bryggeri, som visar sig ha varit två bryggerier! Vi återkommer till detta längre fram. Vi väljer att återge Kerstins mail:

Hej!
Tack alla som engagerat sig i min fråga om Sem Andersson! Erik Idhult var klasskamrat med mig för länge sedan. Greta Karlsson, är det den Greta som jobbade på Kommunalkontoret på 1950-talet?

Mycket roligt att få svaret; Agnes och Sem Andersson och bryggeribilen från Norrbyns bryggeri eller hette det Ängeråns? Oväsentligt för mig just nu. Jag har läst om Norrbyns bryggeri i en skrift som sammanställdes och hette ”Norrbyn under 1900-talet". En dam som heter Syster Augustsson skrev om bryggeriet. Hon bor i Hörnefors och är väl över 90 år. Hennes son Lennart Augustsson jobbade tillsammans med mig på SCB under lång tid. Världen är faktiskt inte så stor.

Bert-Åke Varg jobbade på bryggeriet liksom Gunnar Nordahl; det var bra extraknäck!

Tusen tack igen och GOD JUL till alla engagerade personer!

2019-12-21 Kerstin Forssén, Vintrosa utanför Örebro

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se