Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Kenneths bilder

Höökens lönnkrog - Ågatan no.1

Motiv från Hörnefors - Hörneå

Hans Näslund - om Hörneån och Flottning

Hörnefors Historia

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Kenneths bilder

På sidan "Hörnefors Historia" skapas nu en underrubrik med namnet Kenneth Eklund. Kenneth och Marie bor i Becken by. Kenneth har nämnt att han på sin dator har digitala bilder från dåtidens Hörnefors som kunde vara användbara till Becken-Webben.

Det var en före detta arbetskollega som heter Karl-Erik Öberg, berättar Kenneth, som samlade på foton och inte minst vykort. Kenneth förvaltade denna samling på sin dator, med mål att bilderna skulle kunna exponeras i framtiden. Tack vare Karl-Erik Öberg och Kenneth så kan vi visa bilderna i lite olika sammanhang.

Samlingen innehåller ett 40-tal bilder. Vissa är kända på Becken-Webben sedan tidigare, medan andra är helt okända för undertecknad och med intressant historia. Bland de kända återfinns Tyko Karlssons 100 år gamla vykort.

Bogserbåten Gunnar

Bild 1. Båten heter GUNNAR, med stora bokstäver i fören. I bakgrunden ses ett skär. I högre upplösning, och längst till vänster på skäret, känner man igen tornet för elektriskt förbindelse mellan Norrbyskär och fastlandet. Således är nog båten hemmahörande på skäret.

 

Gunnar Engström, 2017–03–20

 

 

Hörneå bys hemsida www.becken.se