Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Julgröten 2014

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Julgröten 2014

Som traditionen bjuder så bjöds på julgröt i Becken Bygdegård, så även 2014. I år - som alla år - var arrangörerna Barbro och Åke Gunnarsson samt Margareta och SvenEric Bergström.

Tillställningen kallas även för "Lilla Julafton". Julgröt låter ju annars spartanskt, men på bordet finns mycket annat också. Ett riktigt julbord - inklusive utsökt skinka och senap.

Barbro Gunnarsson

Bild 1. Barbro Gunnarsson fixar menyn.

Julgröt i Becken Bygdegård 2014

Bild 2. Byn samlar sig, med stor uppslutning

Julgröt i Becken Bygdegård 2014

Bild 3. SvenEric Bergström – hovmästaren – berättar om tillställning och menyn, och om ordningen så att kaos runt julbordet förhindras.

Julgröt i Becken Bygdegård 2014

Bild 4. Konversation, vid ett av borden förmodas det handla om något fyrbent.

Julgröt i Becken Bygdegård 2014

Bild 5. En annan tradition – att tutta eld på en servett och sota ned skinkan. En mysig tradition i vinterkvällen. Herr Andersson som håller i servetten till vänster har hög militär bakgrund, och kan tryggt hantera elden. Vant håller han skinksmörgåsen i vänster hand och viftar med servetten i den högra. Servetteldningen ska vara oförberedd, och skribenten till höger har ännu inte reagerat - helt oskyldig. Reagerat har däremot Redaktör Lena Lindholm gjort, i sådan hast att hon hinner rigga kameran och ta denna bild innan servetten brunnit ut. Det går betydligt fortare än med tomtebloss.

Lena Lindholm i Forslunda 2014

Bild 6. Redaktör Lena Lindholm i vinterkvällen.

Gunnar Engström, 2014-12-21

 

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se