Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Höstfest i Bygdegården

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Höstfest i Bygdegården

Lördag kväll den 21:a november var det åter dags för festen ”Äntligen Höstfest” i Bygdegården. Det var två generationer Fredrikssons som stod som värdar, tacknämligt. Skribenten hade visst i något ögonblick lovat ställa upp som arrangör, påpassligt glömt. Istället skrivs detta reportage på Becken-Webben.

 

Bild 1. Höstfesten

Hörneå-fester bjuder på intressanta diskussioner, om existentiellt och jordnära. En fundering gällde Becken-Webbens genusperspektiv. Var är kvinnorna, de som borde skriva och skicka in artiklar till Redaktionen? Ja och nej, dessa är onekligen färre än männen.

Då Becken-Webben startade 2008 utlovades grävande journalistik av Redaktörerna Lena Lindholm och Miriam (Miriam har dock flyttat till centralorten Hörnefors). Ett av deras första reportage handlade om byns traktorer. Ansatser till artiklar gjordes även om populära recept och annat fritt från hydraulik, men onekligen blev det mer om grävandet. Inte minst blev det idogt grävande i byns gamle fotograf Algot Engströms arkiv. Därur har det blivit både det ena och det andra om fabriker och gamla vägar.

Skribenten skriver mycket och fort på Becken-Webben, när tid ges. Det senare är nog ett hinder för många bya-hemsidor, brist på tid som leder till somnolenta Redaktioner. I princip allt som kommer in till Becken-Webbens Redaktion läggs ut i olika former. Både Skribent och Redaktör uppmuntrar feminina inslag på vår allas hemsida, i Hörneå by.

 

 

Lilla Julafton

Lilla Julafton

Lilla Julafton

 

Reportage och foto: Mirjam Hägglöf

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se