Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörnsjö Byahus vandaliserat - varning

Bygdegården

Startsida

Hörnsjö Byahus vandaliserat - varning!

En tragisk händelse kan läsas om under veckan som gick, i tidningarna Västerbottenskuriren och Västerbottningen. Ingen har dött, men istället var det om hur Bygdegården i Hörnsjö vandaliserats i samband med en ungdomsfest lördagen 2020-02-22. Berättelsen liknar den som drabbade Hörneå Bygdegård hösten 2018 i anslutning till Halloween, två helger i rad! Båda tillställningarna polisanmäldes, och så berättas att det även gjordes i Hörnsjö.

Halloween 2018

Bild 1. Halloween - inget för Hörneå Bygdegård.

För Hörneå Bygdegård drogs polisanmälningar tillbaka då ungdomarna betalat för skadegörelsen. Den som hyr har signerat ett kontrakt, vilket kan bli dyrt om ungdomarna som vandaliserar dyker upp oanmälda och är okända för den som hyr lokalen.

Sopstation efter fest no 2

Bild 3. Halloween slet hårt på Hörneå bygdegård. Vill man se söndersmulat möblemang hänvisas till originalartikeln från hösten 2018.

Det är med sorg och sympati man läser om Hörnsjö Bygdegård, eller Byahus som det benämns. För Hörneå Bygdegård ändrades regler för uthyrning. Inga mer incidenter har drabbat byns lokal efter detta.

Gunnar Engström, 2020-02-29

Besökare