Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörneforsdagen 2017

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Hörneforsdagen 2017

Hörneforsdagen inträffar i augusti månad och inte i februari året därpå. Samma visa var det härom året, då reportaget om Hörneforsdagen 2015 skrevs i januari 2016. Således en tradition. Ibland behöver nyheter ligga till sig, och blir oftast bättre med lite lagring. Hörneforsdagen 2017 inträffade den 19:e augusti.

Anledning är densamma som för något år sedan, bilder plockas fram för årskavalkaden, i detta fall för nådens år 2017 och "året i bild".

Hörneforsdagen 2017

Bild 1. Ungefär samma bild som förr om åren - här ses Redaktör Lena Lindholm stå modell utmed Bruksgatan. Notera den blå himlen - "it never rains in Hörnefors" - och så var det även 2017-08-19 även om himlen var lite grå.

Det är intressant, i relation till bild 1, hur gatan norr om rondellen i Hörnefors City/Centrum heter Bruksgatan i riktning mot det gamla Järnbruket uppströms Hörneån, men söder om rondellen heter gatan Industrivägen i riktning mot den "moderna" men sedan länge nedlagda Hörnefors Sulfitfabrik.

Sune Wikners böcker

Bild 2. Även detta är en återkommande bild från Hörneforsdagarna, om Sune Wikners böcker. Sittande ses självaste författaren Sune som skriver historiska romaner om Carina & Korpen. Till vänster om Sunes står fru Gunborg Wikner (född Bergström). Det sista "född Bergström" associerar till Becken by - vilket förstås av bybor men inte så många fler. Till vänster ses en av byns extremt pigga 90+ bor, Estrid Bohlin. Det måste vara något med Becken-vattnet som bevarar evig ungdom.

Hörnefors Hälsocentral

Bild 3. En annan faktor som bevara evig ungdom i Hörnefors är Hörnefors Hälsocentral. Förutom att kunna mäta sitt eget blodtryck erbjöd Hälsocentralen dagen till ära en vernissage av foton tagna av Hörneforsbor. Av en händelse råkade sex st Becken-bor frekventera utställningen samtidigt. Förutom fotografen (skribenten) ses till vänster Redaktör Lena Lindholm, Anna-Lena Hörnfeldt, dotter Anna Fredriksson, Mervi Sallinen, och Göran Svensson.

Gunnar Engström, 2018-02-27

 

Maila gärna till redaktionen, med bilder eller berättelser!

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se