Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Max Fenders - favorit i Doobidoo

Reportage

Konst och Kultur i "Hörneåfors"

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Max Fenders - favorit i Doobidoo

Doobidoo är ett program på TV eller snarare SVT. Programmet leds av Lasse Kronér, en av Redaktör Lena Lindholms favoriter. Båda är från Göteborg och förstår varandras språk och humor. Åter till Hörnefors, Max Fenders och Doobidoo.

Max Fenders - en hjärtesak

Bild 2. Max Fenders LP - "en hjärtesak". Dansbandet uppmärksammades i en tidigare artikel på Becken-Webben.

Dansbandet Max Fenders från Hörnefors tycks vara Lasse Kronérs favorit och toppade listan av bästa videoklipp genom åren. Detta annonserades i en avslutande Doobidoo-kavalkad på SVT fredagen den 19 november (2021). Mycket stort och ärofullt för Hörnefors och dansbandet med Mats Långström och kollegor.

Förvisso finns det säkert kultursnobbar som vill vända äran bak-och-fram. Att ligga i topp bland Kronérs videoklipp kan ju vara det motsatta till kulturell höjd. Becken-Webben önskar tolka utmärkelsen som ett historiskt erkännande.

Lasse Kronérs fascination över Max Fenders och låten "Vi går hem till Max", kanske inte riktar sig mot det melodiösa utan mer för dansbandets enastående framträdande på scen. Videoklippet är från Tv-programmet Nygammalt 1975 lett av Bosse Larsson.

Turligt nog kan man när som helst titta tillbaka på dåtidens TV och Nygammalt 1975. Där framträder det "poppiga gänget" med låten Vi går hem till Max.

Max han kommer strax, livad som en Lax, han kör med schysta grepp och säger genast hepp....

Kom nu är det dax, vi går hem till Max...Ta med lite flax..

Bättre än så kan det ju inte bli!

Gunnar Engström, 2021-11-27

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se