Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Hörnefors IF möter Lycksele IF

Hörneåbor berättar

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Hörnefors IF möter Lycksele IF

OBS, se tillägg från år 2013 längst ned i artikeln!

Ett helt otroligt publikrekord för Hörnefors gamla fotbollsplan vid Hörneån sattes i juli 1953. Ett med bröderna Gunnar och Bertil Nordahl förstärkt HIF mötte Lycksele IF, då räknat till Norrlands bästa lag. Besökarantalet var beräknat till två tusen men kom att uppgå till 5000! Hur många som såg något av matchen är svårt att säga, men att ingen trillade i Hörneån är helt säkert.

Bild 1. Matchen mellan Hörnefors IF och Lycksele IF. Fotot har ställts till förfogande av Torsten Andersson, tidigare fotbolls- och ishockeyspelare i HIF. Torstens äldre broder Sixten tog bilden med sin Zeiss bälgkamera stående på taket av biljettkuren vid entrén.

Resultatet av matchen blev Lyckseleseger med 5-3. Förlusten får HIF skylla på att Knut Nordahl var förhindrad att medverka. Gunnar gjorde två av målen och berättade efteråt, att han aldrig varit så nervös inför en match som denna. Detta sedan han från föräldrarnas hem sett bil efter bil och även bussar rulla förbi med riktning mot fotbollsplanen. Drygt 500 bilar fyllde alla tänkbara områden för parkering i samhället.

Torsten Andersson, 2012-11-29

Hörnefors IF möter Lycksele IF i ny bild

Torsten återkommer ett år senare då han hittat ytterligare ett foto från samma match, den mellan HIF och Lycksele IF. Så här skriver Torsten:

Hej, Ytterligare en bild från matchen. Fotograf var återigen min broder Sixten Andersson. Längst ned till vänster på bilden säljer korv-John korv och glass.

Hörnefors IF 1953

Bild 2. Fotograferat söndagen den 13 juli 1953, av Torsten Anderssons bror Sixten. Notera "Korv-John" nere till vänster, med ryggen mot kameran verkar det som, under ett Korv-parasoll!

Med vänlig hälsning.
Torsten Andersson, 2013-11-08

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se