Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Hörneå-Brickan av Maria Lundström

Sevärdheter och utflyktsmål

 

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Hörneå-Brickan av Maria Lundström

Söndagen 2017-03-26 var det vårpremiär för ”kulturvägen” mellan Öre och Hörnsjö, en företeelse under namnet ”Formstråket”. Vägen har en egen hemsida som hittas via Visit-Umeås hemsida eller Nordmalings dito. Även Becken-Webben har stort fokus på kultur även om denna artikel sorteras in under rubriksidan ”Sevärdheter och utflyktsmål”.

Maria Lundströms Hörneå-Bricka

Bild 1. Här ses Maria Lundström med sin Hörneå-Bricka.

Rubriken till dagens artikel har sitt namn efter en rund bricka med motiv som Maria Lundström i Gräsmyr skapat. Marias galleri var ett av stoppen utmed Formstråket. Maria berättade att brickan fick sin tillkomst under en forsränning i Hörneån då hon hamnade i vattnet vid den gamla Kvarnen efter Hörnsjö. Hörneå-brickan passar ju lika bra i byn Hörneå, tyckte undertecknad.

Marias signum

Bild 2. Maria Lundström signum.

Ett annat stopp utmed Formstråket är Åbrånets Limousin, som inte är en taxirörelse utan ett lantbruk med köttproduktion och med en välbesök restaurang. Ån som ”brånet” syftar på är just Hörneån som rinner förbi utan för fönstret. Becken-Webben har naturligtvis redan berättat om detta utflyktsmål tidigare.

Vy över Åbrånet

Bild 3. Ett foto som tas från höjden bakom Åbrånet.

Ännu ett stopp utmed Formstråket utgörs av ”Den gamla butiken” i Örsbäck. I butiken blandas gamla ting och antikviteter med nya konstföremål. Där kan man även köpa exklusiva teer och marmelader, för att inte nämna honung från Hörneå.

Jättespindeln i Bjennberg

Bild 4. Här en annan attraktion på höjden av "Bjenn-berget", mellan byarna Bjennberg och Mullsjö. Jättespindeln är röd, kultur på hög nivå.

Gunnar Engström, 2017-03-26

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se