Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Gunnar Nordahl på tapeten igen!

Släkthistoria

Sportkultur i "Hörneåfors"

Hörneås historia

<<<>>>

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Gunnar Nordahl på tapeten igen!

Sulfitarbetaren från Hörnefors blev Sveriges första fotbollsproffs

För snart två veckor sedan skrevs ännu en artikel om fotbollskungen Gunnar Nordahl, detta utifrån en text som Ingemar Häggström skickat till Redaktionen. Ingemar berättade om släktförbindelser mellan byarna i närområdet och som kulminerade med Gunnar Nordahl. Strax därefter lyfte tidningen "Land" samma tema om släktförbindelser kring bröderna Nordahl. Huruvida detta är ett sammanträffande eller inte må vara osagt.

Hörneå hemsida (Becken-Webben) synes vara en bricka i historieberättandet kring bröderna Nordahl. När dessa rader skrivs gjordes en kort sökning på nätet. Med några sökord ramlade man ned på tidskriften Släkthistoria, och där återfanns ett reportage om Gunnar Nordahl där Hörneå Hemsida är refererad i anslutning till en av bilderna. Det erinras att redaktionen för tidskriften Släkthistoria hörde av sig till Hörneå hemsida, vilket även genererade en artikel på Becken-Webben. Reportaget i tidningen "Land" har likheter med den i tidskriften Släkthistoria.

Läsare hänvisas till tidningen "Land". Här refereras några meningar om rekord: Gunnar Nordahl gjorde 42 mål på 33 landskamper - jämfört med 16 mål av Zlatan Ibrahimović på lika många landskamper. Det är ju duktigt av Zlatan!

Svenska fotbollskungar är i fokus under våren 2024 där SVT har en serie på gång. En av dessa är tillägnad Gunnar Nordahl från Hörnefors. Filmreportage om bröderna Nordahl har en föregångare i en filmsekvens som Ingemar Häggström uppmärksammade Hörneå hemsida på, om "Guldbröderna". Hörneå hemsida har så många artiklar om bröderna Nordahl att Skribenten tappat räkningen - trots att man är författare till dem.

Gunnar Nordahl

Bild 7. Gunnar Nordahl i två versioner, från artikeln "Mitt liv med läderkulan".

Skribenten är en fotbollsimbecill - helt ointresserad och helt okunnig - men däremot kulturhistoriskt intresserad. Bröderna Nordahl är en viktig aktör i den senare aspekten. Självklart måste man bevaka inslaget på SVT.

Gunnar Engström, 2024-04-20

 

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se