Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Gunnar Johanssons fråga om Kooperativa Polisen

Julklapp 2019 No2 från Gunnar Johansson

Hörnefors historia

Startsida

Gunnar Johanssons fråga om Kooperativa Polisen

Några timmar efter att artikeln med rubrik "Gunnar Johanssons teori om Hörnefors Grönland" dök upp på Becken-Webben, återkom Gunnar med en fråga kring ett oroande ungdomsminne från Ågern i Hörnefors. Gunnar Johanssons fråga till Becken-Webbens läsare, var så här (2015-12-12):

Hej igen
År 1951 blev jag halvt ihjälskrämd av min bor och kusin. Vi passerade Koppra och de skrämde mig för polisen, jag blev så rädd att jag svimmade. Jag har ett synminne av att polisen då hade sitt kontor i nedre vänstra hörnet av Kooperativa. Hörneforsare som jag berättat detta för, säjer att jag har fel, polisen har aldrig någonsin suttit i Koppra-huset! Finns det någon som kan bekräfta att jag har rätt, alternativt att jag nog drömt allt?

Mvh Gunnar Johansson.

Kooperativa på Ågern i Hörnefors

Bild 1 Här ses ett vykort som Erik Idhult skickat till Redaktionen. Frågeställningen gällde då förlaget "Tempo-Foto Hörnefors" som står skrivet i nedre högra hörnet. I bild ses dåvarande "Kooperativa", dvs dåtidens Konsumaffär som låg på Ågern. Ågern var en del av samhället Hörnefors, utmed Fabriksvägen mot Sulfitfabriken. I den bild som Erik skickade fanns ingen respektingivande Polisbil av märket SAAB 95. Det är Gunnar Johanssons fråga som föranleder det polisiära på Ågern.

Uppenbart av alla korrespondens och bilder som skickas till Redaktionen finns många minnen och därmed intresse för gamla tiders samhällsbyggnad, i Hörnefors. Gunnar Johanssons fråga om Polisen på Ågern lär få svar.

Gunnar Engström, 2015-12-13

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se