Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Fantastiskt premiärfiske i Hörnån

Fiskereportage

Hörnån FVO

Fiske

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Fantastiskt premiärfiske i Hörnån

Årets fiske har verkligen börjat fantastiskt i Hörneån. Jag har i ett par veckor väntat på premiären. Vattenståndet har varit perfekt och vattnet klarnade ganska snabbt efter den lilla vårflod som varit. Jag förstod att något bra var på gång. Det har formligen bubblat av fisk. Var man än kastat så har det huggit.

Om man fiskar nere vid kyrkan så verkar fisken vara välsignad Den räcker till flera middagar för 8 barnbarn och föräldrar :-)

14 öringar på två dygn - var kan man hitta ett sånt fiske? Nu kan man kanske titulera sig mobilfiskare sen man skaffat smartphone. Mobilen är full av bilder på prickiga öringar.


Barnbarnen har ibland varit med och fått uppleva spännande fiske och choklad med mackor i naturen.

De nya reglerna säger att man får ta en öring som är längre än 50 cm men kortare än 60 cm per dygn. 8 fiskar har varit ganska prick 50 cm - förmodligen bröder, alla återutsattes. En 52 cm och en 55 cm fick ta plats i frysen. Något kan man väl få unna sig för 70 kr per dygn:-)

Ett och annat "tyngre hugg"  har man haft och några lyriska killar berättade om en kamp med en bjässe som tydligen överlistade grabbarna och kom loss. Man måste vara vältränad och ha bra grejor för att klara dom stora :-) Tyvärr sjunker vatten-nnivån rätt snabbt men den 20 maj får man väl testa Öreälven istället. Där får man väl köra med hjälm för säkerhets skull. Jag gissar att det blir svårare där pga den tidiga våren och den sena starten.

Hörneå 2014-05-03

Tord fiskare

Den lever ff på bilden men fotograferades snällt :-) innan den åkte i vattnet igen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se