Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Elljusspår i Becken

Becken Skidstadion

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Elljusspår i Becken

I ännu en artikel om snö och skidor ska vi här berätta om hur Becken Skidstation erbjuder upplyst skidåkning. Av någon outgrundlig anledning är dagarna korta då skidåkning är aktuellt. Vissa löser detta med rullskidor sommartid. Ett annat sätt är att lysa upp mörkret. Becken-Webben visar här prov på det senare alternativet. Läsare må tycka att rubriken på denna artikel är vilseledande, men detta är en definitionsfråga.

Bild 1. Elljusspår i Becken Skidstadion. Ett väl tilltaget spår, med möjlighet till skating. Man bör dock se upp för bilar.

Bild 2. När man lämnar själva skidstadion får man ta med sig ljuset, således ett mobilt elljusspår. Upplyst i mörker ses här backen uppför Lill-Långmyrberget.

Bild 3. Rastplatsen vid vägens ände, dvs på Ängersjösidan av Mjösjöns nordspets. Denna kryptiska geografiska angivelse framgår av kartor på annat håll inom Becken-Webben. Om någon undrar ifall det växer apelsinträd på denna plats beror det på skidlöpares återkommande nedskräpning med apelsinskal. Om inte annat blir skogens älgar förundrade över detta frukttillskott. Stjärnhimlen är vacker i vinternatten. Sikten skyms i viss mån av vattenånga från löparna, vilket framgår av bilden.

Gunnar Engström, 2011-01-06

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se