Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Decemberbad för Musikhjälpen

Hörneåbor berättar

Kultur och Sport i Hörneåfors

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Decemberbad för Musikhjälpen - 2017

Musikhjälpen besöker Umeå i december 2017. Detta sammanfaller med återkommande bad i isvak i Obbola By, och dagen till ära gavs bidrag till Musikhjälpen i relation till hur många vinterbadare som doppade sig i havsviken. Vädret kunde inte vara bättre, men strålande sol och ca -15 grader. Isen verkade vara någon decimeter tjock vid strandkanten och vid den brygga som löper ut bakom Salteriet i Obbola By och där en 25 m lång isränna sågats upp av lokala förmågor.

Obbola by

Bild 1. Badare på bryggan är Redaktör Lena Lindholm, och till höger Madelen Holmgren från Hörnefors. Även fotograf och skribent badade, men det var ingen som fotade!

Information om isvaksbadet i Obbola By berättar om en tradition att varje helg i december ha isrännan öppen. I år annonserades bad till stöd för Musikhjälpen, och tydligen sponsrar ett företags Musikhjälpen i relation till hur många badande som dyker upp och doppar sig. Målet lär ha varit 100 st badande, och det antalet uppnåddes nog med råge. Badplatsen var full av folk och tillströmmande badare. Det upplevdes vara långt fler badare denna decemberdag än under en stekande sol i juli. Solen stekte försiktigt från skogsbrynet på holmen i söder. Bilderna ser mörka ut men mörkret beror snarast på sol och överexponering än på solbrist, ungefär.

Lena badar

Bild 2. Redaktör Lena Lindholm tar sig ett dopp.


Madelein badar

Bild 3. Madelen Holmgren från Hörnefors badar i tomteluvan, mycket passande.

Rullstolsbad

Bild 4. Badet är även rullstolsanpassat. En ung atlet i rullstol tog sig även han ett dopp med rullstol rakt ned i vaken, allt avsiktligt och under jubel och TV-kameror.

Gunnar Engström, 2017-12-17

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se