Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Berghems Bryggeri – Tord, Fiat och Aneth

Gammalt skrot

Hörneås historia

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Berghems Bryggeri – Tord, Fiat och Aneth

 

Berghems Bryggeri

Bild 2. För att förstå det som är skrivet nedan - läs artikeln om "Berghems Mörka Lättöl" som publicerades 2015-02-15, och Berghems Bryggeri med Rune och Tord, och 2015-02-16 - Berghems Bryggeri - Plats och Etikett enligt Tord.

Det måste ha varit något speciellt med det vattnet som Berghems Bryggeri nyttjade för sina produkter. Historieflödet verkar aldrig ta slut. Så här skrev bybon Tord Fröling till Redaktionen – igen 2015-02-16.

Hej
Jättebra om Bryggeriet. Ett tillägg: Jag tror dom tog vatten till sina drycker från Djupbäcken som kom uppifrån koloniområdet nedanför Östra Gymnasiet. Bryggeriet låg ju tvärs över bäcken :-) Det var ett mycket näringsrikt vatten nämligen :-) Gödslat och bra.

I Sandbäcken som går genom Universitetsområdet och numera är en gyttjepöl, i den fina lilla bäcken fiskade vi jättefina foreller innan Universitetet byggdes. Bäcken var då en liten å på våren, med kristallklart vatten som rann längs hela dalen upp från Bräntberget. Svårt att förstå för den oinvigde och studerande som nu där trampar marken och sitter vid dammen och studerar :-)

Och till sist - på Axtorpsvägen 76 i denna vackra dal, hittade jag min nuvarande fru, målandes sin faders villa som han där byggde på 60-talets början. Aneth var då 18 vårar ung men redan då en hejare på pensel.:-) Hon föll för min vackra röda Fiat 600 som jag erbjöd henne en åktur med. Eller var det mig hon föll för - ingen vet :-)

Själv bodde jag i närheten, delvis hos mina föräldrar och delvis i min första egna lägenhet. Därefter slog vi följe för resten av livet. Hon anade nog att jag skulle skaffa fler och bättre bilar att åka i :-)

Gonatt önskar Tord Fröling


För äldre läsare som fullt befogat undrar vad alla dessa ”:-)” står för! Jo - det är det moderna teckenspråket som berättar att Tord gläds åt sina minnen från Berghem, med bryggeri, bäckar, fiskar, Fiat och Aneth :-)

Citronsoda från Berghem

Bild 2. Citronsodan från Berghems Bryggeri. Säkra källor berättar att den här etiketten avbildar just Aneth Juteborn och Tord Fröling på Berghem. Vi länkar tillbaka till en artikelserie om Aneths far Gösta Juteborn, han som ritade sig en egen Volvo - den så kallade Volvo PV Juteborn.

 

Gunnar Engström, 2015-02-17

 

Har Du något att berätta? Maila Din berättelse eller artikel till redaktionen.

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se