Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

BeckenWebben och Redaktör fyller jämt

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

BeckenWebben och Redaktör fyller jämt

Inom kort fyller Becken-Webbens indexsida jämnt. Startsidan har haft 30.000 inloggningar sedan några år tillbaka då räknaren installerades. Där räknas inte de som söker sig direkt in på artiklarna utan att passera indexsidan. Ej heller räknas de som återkommer inom 24 timmar. Antalet besökare är således fler är siffrorna antyder. Nu spelar dessa tal inte någon större roll, men naturligtvis är det roligt att vår enkla hemsida blir läst. Under årens lopp har det kommit respons från olika håll, som Kungliga Biblioteket, Bonniers och Dagens Nyheter inräknat, för att inte tala om alla läsare som bidragit interaktivt.

Ett annan typ av respons gäller förfrågningar från ”produktplacerare” och reklamfirmor, som hoppas få köpa sig en ”länk”. Nyligen kom en fråga från ett spelbolag. Det innebär att en text med anpassat material läggs ut på hemsidan och innehåller en länk till företaget ifråga. Förfrågningar av detta slag är ett mått på uppskattning – men – företeelsen är inte i linje med Becken-Webbens intentioner! Vår hemsida är garanterat fri från kommersiella inslag. Om vi gör reklam för något så är det i vår egen regi, kontroll och egen ambition. Exempelvis gör vi gärna reklam för vår fina Bygdegård som kan hyras!

En grupp som läser vår hemsida är de som bor långt bort men som har en förankring på det ena eller andra sättet till vår bygd. Idag kom en sådan respons, från Hjördis Sjöstedt-Smith, boende i Tooele, Utah, United States of America. Hjördis är syster till Gun Jonsson i Becken/Hörneå by, och Gun berättar att Hjördis är bosatt i USA sedan 1970.

Jag måste då säga att jag är jätteimponerad av er Hörneå hemsida. Ni har så många intressanta artiklar och bilder, det gäller att hålla igång för att inte gå miste om nånting. Jag har t.o.m. inte haft tid för att leta reda på var jag kan se vad Umeå gör med det här året. Hörneå håller mig i full fart! Jättespännande!

Om vi delar antalet besökare på hemsidan med 600 då får vi en celeber födelsedag för Becken-Webbens Redaktör Lena Lindholm. Hurra - Hurra - Hurra och Hurra - för henne!

Lena Lindholm

Gunnar Engström, 2014-04-12

 

 

Maila till redaktionen och berätta!

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se