Hörneå bys hemsida
web-redaktör:
lena.lindholm
kontakt

Bäckenkatterna går till motattack

Husdjur

Hem och trädgård

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Bäcken-katterna går till mottattack

Angående händelsen den 17 mars 2009, då Mirre Bergström blev attackerad av Pia Gunnarsson (dvs katten Mirre och hunden Pia), så har KATTRÅDET i Hörneå reagerat. Rådet, kallat ”BECK-CATS”, är en intresseorganisation för att hålla ordning i närområdet, likaledes katternas eget ”råttjaktlag”.

Katterna vill således hävda sin rätt i byn, och att hundarna sätts på plats, eller helst sitter plats närhelst katterna så önskar. För att förtydliga vad BECK-CATS avser, och som avskräckande exempel, visas några bilder.

Tusse och Lassi

Bild 1. Ordningsmakten, i detta fall Tusse Lindholm-Engström, avfärdar bryskt en inkräktare. I detta fall råkade det vara den snälle ”LASSI” som kom på besök, från Örnsköldsvik och familjen Göran Johnsson (med historia från Hörneå som son till Judith Engström).

Tusse och gråhund

Bild 2. Ordningsmaken är framme igen, och överväger en brutal åtgärd för att städa runt husknuten. Vi kan bara hoppas att den stackars lilla gråhunden klarade sig undan, förmodligen med andan i halsgropen.

Tusse vid Bygdegården

Bild 3. Katterna besöker Becken hemvändardagar och Hörneå hembygdsgård. Det är inte lika uppskattat att hundar gör detsamma, kan man se på denna bild då Tusse Lindholm-Engström tagit gårdsplanen i besittning.

Gunnar Engström, 2009-03-21

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se