Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Advent, körsång och skyltsöndag 2016

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Advent, körsång och skyltsöndag 2016

Här visas några bilder över helgens begivenheter i Hörnefors, första Advent Anno 2016. Dagen sammanföll med årets skyltsöndag 2016-11-27. Dessutom sammanföll helgen med det shoppingäventyr som inleds med "Black Friday". Om det senare har undertecknat raljerat kring tidigare, en amerikansk tradition som går ut på att spendera pengar.

Morgonens adventsgudstjänst besöks traditionsenligt av Redaktionen. Rosornas Kyrka var i princip fullsatt, och temat kring julbudskap och julsånger förstärktes av gruppen "gospelkids" som framträdande förtjänstfullt och stämningsfullt.

Krubban Rosornas Kyrka 2016

Bild 1. Julen och kyrkans krubba.

Likaledes traditionsenligt är adventskaffet i församlingsgården. Barnen fick öppna en stor skattkista full med godispåsar. Undertecknad var själv intresserad av en sådan påse men vågade inte genomföra en sådan kupp, vilket varit till allas förtret.

Estrid och Lena

Bild 2. Återkommande utställning av vävda alster av Hörnefors Vävförening. Bybon Estrid Bohlin var en av grundarna 1982, samma år som Hörnefors Sulfitfabrik upphörde. Vi återkommer i en separat artikel om denna förening.

H&H och Forsgrens släde

Bild 3. Denna släde står utanför affären H&H i Hörnefors. Släden har historia från Beckens byvägar, då den tillhörde familjen Forsgren. Om undertecknad är rätt insatt donerades släden av Kicki Forsgren till affären H&H som rekvisita vid julskyltning.

Leta skyltdockor på HoH

Bild 4. Mannen till vänster är Skribenten, som just räknat färdigt alla skyltdockor i affären H&H, till 53 st. Detta var en av tre delfrågor i skyltsöndagens tävling. Notera dockan till höger med grankjol, mycket fyndigt och stilrent. Vad händer om den barrar? Tål den att tvättas? Sticks den? Behöver den vattnas?

Kör i Rosornas Kyrka

Bild 5. Dagen innebar ett nytt besök i Rosornas Kyrka på kvällen. Då var det stor körsång med tre deltagare; Hörnefors manskör, Rosornas Kyrkokör, och av gospelkören "voices of joy". Julstämningen infinner sig, med lätthet.

 

Gunnar Engström, 2016-11-28

Besökare

 

Hörneå bys hemsida www.becken.se