Hörneå bys hemsida
web-redaktör: lena.lindholm@becken.se
kontakt

Åke Gunnarsson o Karl-Bertil Jonssons JUL 2017

Reportage

Startsida

Hörneå bys hemsida www.becken.se

Åke Gunnarsson o Karl-Bertil Jonssons JUL 2017

Byter Däck - för ett leende. Så är rubriken till artikeln i Västerbottens-Kuriren (VK) 2017-12-19. På ett 2-sidors uppslag är nästa rubrik att "Åke ställer upp för folk i trakten".

Åke Gunnarsson

Bild 1. Åke Gunnarsson delar tårta med några Jul-kändisar. Fotot i bakgrunden är av Inger Nilsson, Västerbottens-Kuriren. Undertecknad har förvanskat bilden, på detta sätt.

Vi som bor i Becken by, även känt som "Hörneå" utanför Hörnefors, kan bekräfta att Åke är en klippa. Det finns många maskiner och specialkunnande i byn, och bland dessa är Åkes lastmaskin särdeles efterlängtad när snön faller tung på vägarna i byn.

Artikeln i VK berättar om "Operation smile" som handlar om att erbjuda fattiga barn en operation av så kallad "läpp- och gomspalt", bland annat i Indien. Åke har hittills donerat 32.210 kr till denna verksamhet. Behållningen är efter insatser som Åke gjort för lokala vänner och bekanta i byn och i Hörnefors, däribland att byta däck.

Åke berättar (internt i byn) att det var Hörneforsbon Rune Engman som tipsat VK. Vidare berättar Åke att han inte var speciellt förberedd (läs "uppklädd") då VKs reporter ringde på en tidig morgon efter nattens snöröjning. Ett oväntat möte för både Åke och reportern, Inger Nilsson vid VK.

Barbro Gunnarsson

Bild 2. Åkes fru Barbro Gunnarsson, här vid Julgröten i Bygdegården 2014.

Vi bybor - via Becken-Webben - skickar en Julhälsning till Åke för hans fina insats. Denna artikel får även tjäna som Julhälsning till alla Becken-Webbens läsare, julafton till ära, anno 2017.

Gunnar Engström, 2017-12-24

 

Besökare

Hörneå bys hemsida www.becken.se